Erika Grahm. Foto: ERIK MÅRTENSSON / BILDBYRÅNErika Grahm. Foto: ERIK MÅRTENSSON / BILDBYRÅN
Erika Grahm. Foto: ERIK MÅRTENSSON / BILDBYRÅN
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅNFoto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
 Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Stjärnan inför kvarten: ”Det kan ta oss långt”

Publicerad

Modo Hockey är säsongens succélag i SDHL.

Från att ha slutat på åttonde plats i fjol till två poäng från andraplatsen i år. 

Och nu vill laget gå hela vägen. 

– Jag tycker vi har både spets, rutin, ung entusiasm, hjärta och passion i vårt lag. Den mixen i laget är något som jag tror kan ta oss långt, säger Erika Grahm. 

Från 43 poäng förra säsongen till 85 poäng i vinter.

Modo Hockey var en (!) poäng från att fördubbla sin poängskörd på mindre än ett år och har under säsongen varit SDHL:s kanske friskaste fläkt. 

Efter att ha förstärkt med en kvintett transatlantiska stjärnor har Örnsköldsviksklubben fått ett lyft som tagit dem hela vägen till en tredjeplats i tabellen. 

Och när slutspelet på onsdag tar vid så är Modo stora favoriter till att nå sin första semifinal sedan 2015.

– Jag tycker att vi gjort en genomgående bra säsong och vi har slagit alla lag. Innan säsongen pratade vi om att vi skulle vara ett topp 4-lag så jag tycker vi har lagt en bra grund, säger lagets OS-stjärna, Erika Grahm. 

Hur långt kan det här bära?

– Jag tycker vi har både spets, rutin, ung entusiasm, hjärta och passion i vårt lag. Den mixen i laget är något som jag tror kan ta oss långt. Vi vill självklart gå hela vägen. 

Erika Grahm: ”Har väldigt roligt”

Offensivt så har bara Luleå gjort fler mål än Modo under säsongen - och defensivt så har man släppt in minst antal. 

Och sedan omgång ett har man kunnat spela med i stort sett samma formationer vilket gett en struktur som stuckit ut i SDHL:s 36 omgångar.

– Vi har spelat med samma lag i princip hela säsongen och alla vet sina roller och är trygga med det. Vi har väldigt roligt tillsammans och det tror jag märks ute på isen också.

I kvartsfinalen som startar på onsdag så inleder Modo Hockey borta mot tabellsexan Leksands IF - för att sedan vända hem matchserien till Örnsköldsvik på lördag.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag