Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stjärnan inför kvarten: ”Det kan ta oss långt”

Erika Grahm. Foto: ERIK MÅRTENSSON / BILDBYRÅN
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Modo Hockey är säsongens succélag i SDHL.

Från att ha slutat på åttonde plats i fjol till två poäng från andraplatsen i år. 

Och nu vill laget gå hela vägen. 

– Jag tycker vi har både spets, rutin, ung entusiasm, hjärta och passion i vårt lag. Den mixen i laget är något som jag tror kan ta oss långt, säger Erika Grahm. 

Från 43 poäng förra säsongen till 85 poäng i vinter.

Modo Hockey var en (!) poäng från att fördubbla sin poängskörd på mindre än ett år och har under säsongen varit SDHL:s kanske friskaste fläkt. 

Efter att ha förstärkt med en kvintett transatlantiska stjärnor har Örnsköldsviksklubben fått ett lyft som tagit dem hela vägen till en tredjeplats i tabellen. 

Och när slutspelet på onsdag tar vid så är Modo stora favoriter till att nå sin första semifinal sedan 2015.

– Jag tycker att vi gjort en genomgående bra säsong och vi har slagit alla lag. Innan säsongen pratade vi om att vi skulle vara ett topp 4-lag så jag tycker vi har lagt en bra grund, säger lagets OS-stjärna, Erika Grahm. 

Hur långt kan det här bära?

– Jag tycker vi har både spets, rutin, ung entusiasm, hjärta och passion i vårt lag. Den mixen i laget är något som jag tror kan ta oss långt. Vi vill självklart gå hela vägen. 

Erika Grahm: ”Har väldigt roligt”

Offensivt så har bara Luleå gjort fler mål än Modo under säsongen - och defensivt så har man släppt in minst antal. 

Och sedan omgång ett har man kunnat spela med i stort sett samma formationer vilket gett en struktur som stuckit ut i SDHL:s 36 omgångar.

– Vi har spelat med samma lag i princip hela säsongen och alla vet sina roller och är trygga med det. Vi har väldigt roligt tillsammans och det tror jag märks ute på isen också.

I kvartsfinalen som startar på onsdag så inleder Modo Hockey borta mot tabellsexan Leksands IF - för att sedan vända hem matchserien till Örnsköldsvik på lördag.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!