Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

SDHL byter namn – efter jätteavtalet

Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / MEDIABILD/IBL

Svenska Spel Damhockeyligan.

Det är namnet på svensk damhockeys högstaserie framöver.

Detta står klart efter att Svenska Spel blivit ny huvudsponsor till SHL, Hockeyallsvenskan och SDHL.

– Det nya avtalet kommer att stärka klubbarna och ligan, säger Angelica Lindeberg, kommersiell chef på SDHL.

Det nya avtalet mellan Svenska Spel och svensk hockeys tre toppligor kickar in 1 juli och sträcker sig till 2026.

Parterna beskriver det som en historisk satsning på svensk hockey där fokus kommer ligga på att göra sporten mer jämställd. 

– Samtliga ligor ser ett stort värde i att vi nu gör svensk hockey mer jämställd. Det kommer att stärka svensk hockey. Det nya avtalet fokuserar även på att vi tillsammans med ligorna kan göra en stor förebyggande insats för att motverka spelproblem och matchfixning, säger Patrik Hofbauer, vd och koncernchef Svenska Spel.

Ligan får nytt namn 

Efter att Svenska Spel blivit huvudsponsor till SDHL, Hockeyallsvenskan och SHL kommer den svenska högstaserien på damsidan att byta namn till Svenska Spel Damhockeyligan.

– Vi ser fram emot att börja jobba med Svenska Spel igen. Svensk damhockey är inne i en spännande period där intresset från publik och sponsorer ökar. Det nya avtalet kommer att stärka klubbarna och ligan, säger Svenska Damhockeyligans kommersiella chef Angelica Lindeberg.