Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Så slutar kvartsfinalerna: ”En stor besvikelse i år”

Sidney Morin. Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Andrea Dalen. Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Sara Grahn. Foto: SANDIN CARL / SANDIN CARL BILDBYRÅN

På onsdag börjar slutspelet i SDHL. 

Ett slutspel som kan bli hur hett som helst med flera lag som slåss om guldet.

Nu har SportExpressen tippat hur kvartsfinalerna slutar.

Luleå HF - Brynäs IF 2-0 

Brynäs är en stor besvikelse i år och laget saknar såväl struktur som slagkraft. Sara Grahn är egentligen det enda som varit positivt i Brynäs under säsongen men inte ens hon kan ta laget vidare från den här matchserien mot ett allt för övermäktigt Luleå. Norrbottningarna som förstärkt ett redan högklassigt lag med två superstjärnor i Meaghan Mikkelson och Jennifer Wakefield kommer att kunna dansa sig igenom den här matchserien utan några större problem och dessvärre kan vi till och med få se tvåsiffrigt - något man så klart inte vill se i ett slutspel. 

Linköping HC - AIK 2-1

Östgötarna kom visserligen tvåa men jag är inte alls lika säker på det här laget som många andra verkar vara. Känslan är att man inte har hittat den där lagkänslan under säsongen och i matcher mot toppmotstånd har defensiva svagheter blottats rejält. AIK kniper första matchen på hemmaplan men när matchserien vänder inåt landet så kommer Linköpings ändå stora offensiva slagkraft att göra sig påmind och bära laget till en ny semifinal. AIK har inte laget för att kunna hota över tre matcher. 

Modo Hockey - Leksands IF 2-0

Modo är kanske det lag som imponerat mest på mig under säsongen. Man har verkligen fått ihop laget bra och under säsongen spelat en ishockey som är svår för alla lag att stå emot. De transatlantiska stjärnorna är givetvis nyckeln bakom Modos fina säsong, och med Sidney Morin samt Michela Cava i högform så är är det här laget favoriter att nå SM-final mot Luleå. Leksand har även de imponerat under säsongen med en oväntat fin ishockey - men Modo är helt enkelt för bra och lär göra processen kort här. 

Djurgårdens IF - HV 71 2-1

Finallagen i fjol är inte alls de lag som de var för ett år sedan. Djurgården spelar stundtals strålande men har en alldeles för ojämn nivå och HV 71:s problem sitter även de i jämnheten. Den här matchserien kan egentligen gå hur som helst men Djurgården har lite mer clutch i sitt spel - och en något vassare spets vilket till slut fäller avgörandet. Det här är nog den matchserie som lär löpa hela linan ut. Andrea Dalen avgör i förlängning och skickar Djurgården till semifinal mot Luleå.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!