Sidney Morin. Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅNSidney Morin. Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Sidney Morin. Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Andrea Dalen. Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅNAndrea Dalen. Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Andrea Dalen. Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Sara Grahn. Foto: SANDIN CARL / SANDIN CARL BILDBYRÅNSara Grahn. Foto: SANDIN CARL / SANDIN CARL BILDBYRÅN
Sara Grahn. Foto: SANDIN CARL / SANDIN CARL BILDBYRÅN

Så slutar kvartsfinalerna: ”En stor besvikelse i år”

Publicerad

På onsdag börjar slutspelet i SDHL. 

Ett slutspel som kan bli hur hett som helst med flera lag som slåss om guldet.

Nu har SportExpressen tippat hur kvartsfinalerna slutar.

Luleå HF - Brynäs IF 2-0 

Brynäs är en stor besvikelse i år och laget saknar såväl struktur som slagkraft. Sara Grahn är egentligen det enda som varit positivt i Brynäs under säsongen men inte ens hon kan ta laget vidare från den här matchserien mot ett allt för övermäktigt Luleå. Norrbottningarna som förstärkt ett redan högklassigt lag med två superstjärnor i Meaghan Mikkelson och Jennifer Wakefield kommer att kunna dansa sig igenom den här matchserien utan några större problem och dessvärre kan vi till och med få se tvåsiffrigt - något man så klart inte vill se i ett slutspel. 

Linköping HC - AIK 2-1

Östgötarna kom visserligen tvåa men jag är inte alls lika säker på det här laget som många andra verkar vara. Känslan är att man inte har hittat den där lagkänslan under säsongen och i matcher mot toppmotstånd har defensiva svagheter blottats rejält. AIK kniper första matchen på hemmaplan men när matchserien vänder inåt landet så kommer Linköpings ändå stora offensiva slagkraft att göra sig påmind och bära laget till en ny semifinal. AIK har inte laget för att kunna hota över tre matcher. 

Modo Hockey - Leksands IF 2-0

Modo är kanske det lag som imponerat mest på mig under säsongen. Man har verkligen fått ihop laget bra och under säsongen spelat en ishockey som är svår för alla lag att stå emot. De transatlantiska stjärnorna är givetvis nyckeln bakom Modos fina säsong, och med Sidney Morin samt Michela Cava i högform så är är det här laget favoriter att nå SM-final mot Luleå. Leksand har även de imponerat under säsongen med en oväntat fin ishockey - men Modo är helt enkelt för bra och lär göra processen kort här. 

Djurgårdens IF - HV 71 2-1

Finallagen i fjol är inte alls de lag som de var för ett år sedan. Djurgården spelar stundtals strålande men har en alldeles för ojämn nivå och HV 71:s problem sitter även de i jämnheten. Den här matchserien kan egentligen gå hur som helst men Djurgården har lite mer clutch i sitt spel - och en något vassare spets vilket till slut fäller avgörandet. Det här är nog den matchserie som lär löpa hela linan ut. Andrea Dalen avgör i förlängning och skickar Djurgården till semifinal mot Luleå.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag