Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Rasar: ”Måste ha gjort något brutalt”

Luleå SM-guldet 2019.
Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN

Luleås stjärna Noora Tulus får ett stenhårt straff.

Det gör tränaren Mikael Forsberg rasande.

– Det är bedrövligt. Det är ju en sjundedel av säsongen. Man måste ha gjort något brutalt för att bli avstängd så länge, säger Forsberg till Norrbottens-Kuriren.

Noora Tulus har haft en fin inledning med sitt Luleå i SDHL.

De regerande svenska mästarna leder serien med 18 poäng efter sju spelade matcher och Noora Tulus själv har stått för elva poäng.

Nu blir det dock inget spel på ett tag – detta på grund av en tackling mot HV71:s Nicoline Jensens huvud. Disciplinnämnden stänger av henne i fem matcher.

”Kontakten och den medföljande skaderisken, hade lätt kunnat undvikas och Noora Tulus har agerat vårdslöst i situationen. Hon ska därför fällas till ansvar för illegal check to the head och ådömas en bestraffning i form av en avstängning enligt beslutet ovan”, skriver nämnden i beslutet.

Noora Tulus avstängd i fem matcher

Beslutet får Noora Tulus tränare Mikael Forsberg att rasa.

– Jag ids inte ens kommentera det, jag är för upprörd, säger Forsberg till Norrbottens-Kuriren och fortsätter:

– Det är bedrövligt. Det är ju en sjundedel av säsongen. Man måste ha gjort något brutalt för att bli avstängd så länge.

Noora Tulus gav också ett uttalande till disciplinnämnden innan domen föll. Hon menade bland annat annat att hon inte hade någon avsikt att tackla Nicoline Jensen, att den primära kontakten inte var mot huvudet och att ansvaret i situationen primärt låg på hennes motståndare.