Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Målsprutan lämnar – är klar konkurrenten

Lara StalderFoto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN
Stalder efter OS-bronset 2014.Foto: URS LINDT/FRESHFOCUS / FRESHFOCUS BILDBYRÅN

Brynäs värvar den schweiziska forwarden Lara Stadler från Linköping. OS-medaljören från 2014, som var med och besegrade Sverige i bronsmatchen i Sotji, är en målmaskin som sedan hon kom till SDHL 2017-18 stått för 55 mål (totalt 99 poäng) på 54 matcher i grundserien.

"Det är en riktigt bra spelare vi får hit, igen. Lara är i toppen av Europa. Hon är fruktansvärt bra både på och utanför isen", säger sportdirektör Andreas Dackell till klubbens webbplats.

Innan Stadler kom till Sverige och tog två SM-silver med Linköping spelade hon collegehockey i USA. Nu har hon skrivit på för två år med Brynäs.

"Efter två år i Linköping ville jag testa något nytt. Brynäs hörde av sig och när jag frågade runt fick jag höra mycket bra om klubben. Hur de ville omstrukturera och starta upp på nytt", säger Stadler.