Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Lyckades bra med att köpa en domare”

Pernilla Winberg Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN

LULEÅ/STOCKHOLM. Inför matchen riktade Luleåtränaren Fredrik Glader hård kritik mot domarna i finalserien. 

Och efter att hans lag kört över Linköping i två perioder fick han mothugg av Pernilla Winberg. 

– De lyckades väl bra med att köpa en domare i går eller vad han nu försökte göra, säger hon till SVT.

Matchen slutade med en 5-1-seger för Luleå. 

Trots bombardemang från Luleåspelarna så lyckades Linköping stå pall och stjäla segern i den andra finalmatchen under fredagen. 

Efter matchen hamnade domslut i fokus och inför dagens tredje och avgörande finalmatch intensifierades kritiken. Detta på grund av en Instagrambild.  

På bilden som Linköpings sportchef Kim Martin Hasson lagt ut på Instagram syns domaren Katarina Timglas inför OS-finalen tidigare i vinter, där Martin Hasson skriver: "Såååå stolt över min vän Katta som dömer finalen". 

– Det är inte så jättesnygg reklam för damhockeyn. Jag tror inte att någon sportchef i SHL skulle göra något liknande, säger Glader till Kuriren. 

Winbergs motattack på Glader

I lördagens avgörande finalmatch så hamnade dock inte domarna i fokus på något sätt. Efter två perioder hade Luleå demolerat Linköping och ledde med hela 5-1. 

Då tappade Linköpings stjärna Pernilla Wiberg humöret när hon fick en fråga om domarna. 

– De lyckades väl bra att köpa en domare i går eller vad han nu försökte göra Glader. Man ser det på nivån i dag, det är ganska låg nivå, säger hon till SVT. 

I den tredje perioden blev det inga mål, så slutsiffrorna skrevs till 5-1 för Luleå som därmed kammar hem sitt andra SM-guld i historien. 

De vann sitt första SM-guld 2016, även den gången besegrade de Linköping i finalen. 

”Det var mycket snack”

Efter förlusten så förtydligar Pernilla Winberg sitt uttalande.

– Det var mycket snack innan där om att domaren var köpt av oss. Men jag tycker det speglade sig ganska bra i matchen i dag att de var rädda efter det, säger Linköpings stjärna.

– Vi fick inga utvisningar med oss och när de tog på oss så visste vi inte ens vad vi hade gjort. I går fick vi spela hockey så de försökte väl visa där att de inte var köpta, fortsätter hon.

– Jag vet inte. Det är trist hur det blev och man kan ju kolla på matchen efteråt och se om det var bra kvalitet under matchen eller inte.