Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Luleås överkörning i finalreprisen mot HV

Foto: MIKAEL FRITZON / TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN

HV71 var en match från SM-guld i våras. 

När SDHL hade premiären jagade Jönköpingslaget revansch efter den inställda säsongen – men åkte på storstryk i finalreprisen mot Luleå. 

Förra säsongens överlägsna seriesegrare HV71 slog Luleå i den första SM-finalen, och hade matchboll i finalserien. Men säsongen ställdes in på grund av coronaviruset och ingen vinnare korades. 

– Vinnarskallen är otrolig stor den här säsongen, sa HV-backen Linnéa Andersson till SVT inför lördagens SDHL-premiär. 

Laget har bara tappat tre spelare och ser i stort sett likadant ut som under den abrupt avslutade succésäsongen. 

– Jag är väldigt glad att så många valt att stanna kvar och jag tror att det är ett riktigt revanschsuget gäng som är redo att ta sig an uppgiften, sa Linnéa Andersson. 

HV71 ställdes hemma mot vårens finalmotstånd Luleå direkt i den första omgången. Där var läget det omvända mot hur det såg ut i SM-finalmatchen i mars. 

Emma Nordin satte 1-0 till gästerna i slutet av den första perioden, och Nicole Jensen utökade i början av den andra. Jenni Hiirikoski såg till att ställningen var 3-0 inför den tredje perioden, där Ebba Berglund fastställde slutresultatet 4-0 redan efter en minut och fyra sekunder. 

”Brynäs ska ha favoritstämpeln”

HV71 förlorade därmed en tävlingsmatch för första gången sedan den 30 november förra året. 

Anna Kjellbin, Hanna Olsson och Sanni Hakala saknades alla i truppen på grund av skador. 

Dessutom åkte laget på ytterligare ett avbräck under matchen, när Julia Tylke tappade skäret och föll omkull på isen. Tylke såg ut att ta sig för knät, och lagkamraterna kallade snabbt på det medicinska teamet. Tylke fick bäras av isen på bår. 

I Gävle stod storsatsande Brynäs för en överkörning, när de slog Leksand med 7-2. 

Spelande sportchefen Erika Grahm har levererat tydliga målbilder om SM-guld, och SVT:s expert Maria Rooth menar redan efter den första omgången att så kan bli fallet. 

– Brynäs ska ha favoritstämpeln och mest troligt kommer de ha med SM-guldet att göra, säger Rooth i SVT:s sändning. 

– Det var väl inte den bästa matchen varken jag eller laget gjort. Brynäs har väldigt skickliga spelare, vi är mer ett hårt jobbande lag. De har mest spets. Så de är jävligt bra. Men det är vi också, säger Leksands Amanda Johansson i SVT.