Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tränaren reagerar – på Instagram-bilden

Luleås tränare Fredrik Glader
Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
Linköpings sportchef Kim Martin Hasson
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Efter Linköpings seger i går så kommer nu allt att avgöras i dag.

Och inför matchen har det kommit skarp kritik mot domarna - från Luleås håll.

Tränaren Fredrik Glader rasar mot Katarina Timglas får döma när hon är bästa vän med Linköpings sportchef, Kim Martin Hasson.

– Det är inte så jättesnygg reklam för damhockeyn. Jag tror inte att någon sportchef i SHL skulle göra något liknande, säger han till Norrbottens Kuriren. 

Linköping fick utstå ett bombardemang av skott från Luleå i går. 

Men trots att hemmalaget sköt 45 skott på mål och var spelmässigt överlägset Linköping så kom gästerna att ändå gå segrande ur matchen.

En vinst som också innebar att matchserien fick fortsatt liv, och guldmedaljerna som låg redo i går fick vänta på att delas ut. Men i dag ska de delas ut.

Klockan 15:00 går den avgörande matchen om guldet - en match som inför nedsläpp har kommit att handla mycket om tränare Fredrik Gladers verbala utspel mot valet av domare till finalmatchen.


LÄS MER: Osannolika avgörande i SM-finalen. 

Martin Hasson la ut bild på Instagram

Det är en bild på sociala medier som ligger bakom Gladers ilska. 

På bilden som Linköpings sportchef Kim Martin Hasson lagt ut på Instagram syns domaren Katarina Timglas inför OS-finalen tidigare i vinter, där Martin Hasson skriver: "Såååå stolt över min vän Katta som dömer finalen". 

– Jag hoppas och tror att domarna är så professionella att de klarar av sitt jobb trots att de är bästa vän med sportchefen i Linköping. Det tvivlar jag inte på, men man ser också att Linköping är snabba att berömma domarna i media vilket gör frågetecknet ännu starkare när man får se den där bilden, säger Fredrik Glader om bilden.

https://www.instagram.com/p/BffDPhcFVHN/?hl=sv&taken-by=kimmartin86

Luleås tränare får sedan frågan om han tycker det är lämpligt att Timglas dömer finalen med tanke på relationen till Linköpings sportchef.

– Det är inte jag som ska göra den bedömningen, men nog hade jag gärna haft min bästa kompis som domare. Man måste hantera saker och ting smidigare på sociala medier. Vi kan inte göra damhockeyn till en ankdam. Det är klart att vi är stolta över att vi har en domare i en OS-final men vi behöver inte posta det på nätet. Det måste finnas en professionalism i det vi gör då det är mycket som står på spel.