Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅNFoto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
 Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅNFoto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
 Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Luleå och Modos succéstart – på den galna hockeyhelgen

Publicerad

Luleå Hockey inleder SDHL med fyra matcher på fyra dagar - och Luleå har fått en succéstart på serien med seger mot de två fjolårsfinalisterna, samt favorittippade Linköping HC.

- Vi har kommit bra ihop som ett lag och verkligen jobbat för varandra, det krävs när det är sånt här tufft schema att jobba hårt för laget, säger målskytten Nathalie Ferno.

Även Modo Hockey har fått en fin start på SDHL med två utklassningssegrar.

Alla resultat från SDHL

SDE HF - Leksands IF 1-7

S: Leanne Ganney L: Wilma Johansson 3, Madeleine Hall, Emma Lind, Emelie Berlin, Ida Nikula.

AIK - Brynäs IF

A: Sara Hjalmarsson B: Helen Puputti, Michele Nielsen.

Göteborg HC - Modo Hockey 0-8

M: Michela Cava 3, Oliva Carlsson, Erika Grahm, Line Grahn, Celine Tedenby, Matilda Elfvin.

HV 71 - Luleå HF

H: Sabrina Zollinger, Madeleine Ericsson L: Nathalie Ferno, Michelle Karvinen, Jenni Hiirikoski, Emma Nordin.

Luleå Hockeys inledande bortaturné av SDHL är av tuffast valör. Fyra matcher på lika många dagar, där de tre inledande matcherna får ses som riktigt tuffa sådana.

Regerande mästarna, Djurgården. Fjolårsfinalisten, HV 71 och favorittippade Linköping HC. Efter tre matcher mot dessa motstånd har Luleå tagit samtliga nio poäng.

- Alla är ju spelsugna, så det är ju nästan bäst att ha en sån här helg i början, säger Nathalie Ferno som gjorde ett mål mot HV 71 i afton.

Hur mår kroppen efter så här många matcher?

Det gäller att inte känna efter så mycket, och bara ta hand om sig själv.

I morgon spelar norrbottningarna sin sista match på turnén då de åker till Göteborg för att möta nykomlingarna i SDHL, Göteborgs HC. 

Hur förbereder ni er för att möta ett nykomlingslag?

- Samma förberedelser som alltid. Det är ju spännande med nytt lag, det gäller att vi gör en bra match där också och tar inget.

Modo Hockey vann mot Göteborg HC

Göteborg HC har fått en otroligt tuff start på sitt första äventyr i Sveriges bästa liga. Två matcher mot Modo Hockey har slutat i två förluster, och förkrossande 3-15 i målskillnad. 

Modo som för första gången i klubbens historia förstärkt med nordamerikanska spelare - något som verkar ha gett resultat. På två matcher har Sidney Morin och Michela Cava tillsammans noterats för tolv poäng.

Hur bra är Cava och Morin? 

– Riktigt bra. De värvade spetsspelare, kul att de visar de också. Väldigt inspirerande, säger Erika Grahm.

Två stora segrar. Vad har fungerat så bra i ert lag?

– Vi har jobbat hårt och hjälpt varandra. Haft snabba spelvändningar och varit effektiva. Vi har gått på fyra kedjor vilket betyder mycket kraft i laget. 

Även Modo har en tuff start på SDHL då de i morgon ställs mot HV 71 och således spelar sin tredje match på lika många dagar - en galen start för de två nordligaste lagen i SDLH.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag