Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Luleå förlänger med ”världens bästa back”

Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN

Luleå Hockey blev i dag av med sin guldtränare Fredrik Glader. 

Men här kommer ett glädjebesked.

Stjärnbacken Jenni Hiirikoski förlänger sitt kontrakt över säsongen 21/22.

– Det går inte att hitta nog med superlativ för att beskriva en spelare och människa som Jenni, säger Stefan Enbom, VD i Luleå Hockey, i ett pressmeddelande.

Hon har tagit Norrbotten med storm och blivit en stor publikfavorit i Coop Arena under sina tre säsonger i klubben.

Nu står det klart att backstjärnan Jenni Hiirikoski förlänger sitt kontrakt med två år och stannar med Luleå även efter nuvarande säsong. 

På sin hemsida skriver Luleå att ”världens bästa förlänger” och VD Stefan Enbom är lyrisk över kontraktsförlängningen.

– Det går inte att hitta nog med superlativ för att beskriva en spelare och människa som Jenni Hiirikoski. En spelare som trots att hon år efter år är dominant från sin backposition ändå har ett genuint driv för att utveckla både sig själv och sina lagkamrater, säger han i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Att hon nu väljer att förlänga med Luleå Hockey/MSSK har ett stort signalvärde både till vår egen verksamhet och gentemot övriga hockeyvärlden om att vi även fortsättningsvis kommer att vara att räkna med i SDHL och utanför våra nationsgränser.

Stjärnan: ”Kändes fantastiskt”

Jenni Hiirikoski har gjort 129 matcher i SDHL och i de matcherna noterats för 186 poäng. Hon har vunnit två SM-guld, och har totalt nio medaljer i VM och OS med det finländska landslaget.

– Det kändes fantastiskt roligt när föreningen hörde av sig och ville förlänga mitt avtal redan nu. För jag trivs oerhört bra med laget, föreningen och Luleå som stad. Vi har redan åstadkommit mycket tillsammans men jag känner fortfarande att vi har minst lika mycket kvar att ge.

Beskedet om Hiirikoskis kontraktsförlängning kommer bara timmar efter att laget blivit av med sin huvudtränare Fredrik Glader, som i dag presenterades av Modo Hockey som ny General Manager.

– Ska jag vara ärlig så blev jag lite orolig när jag fick höra att Glader ville flytta. Men när det stod klart att Micke skulle komma in som ny tränare och sportchef så kände jag mig trygg igen, för jag vet vad han kan och att han precis som övriga ledare brinner för att göra oss alla i laget bättre, säger Hiirikoski.