Landslagsstjärnans sjuka bild: "Blev illamående..."

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Erika Grahm har med Modo haft en succéstart i SDHL.

Men smakar det så kostar det, och det fick landslagsstjärnan erfara när hon täckte skott och efteråt fick ett blåmärke över hela sitt vänstra lår.

– Oh helvete vilket stort blåmärke det är, det är det största jag haft någonsin haft. Jag blev illamående just efteråt, säger Erika Grahm.

Modo Hockey har inlett SDHL starkt och efter sex spelade matcher har laget hunnit spela in tolv poäng, vilket ger dem en andraplats i ligan. 

Det med en ny satsning där laget för första gången någonsin hämtat in förstärkning från andra sidan den stora pölen vi kallar Atlanten.

Bra start på säsongen, över förväntan?

– Den är helt okej faktiskt med tanke på att vi inte haft mer än en träningsmatch tillsammans innan säsongen, och det var mot killar. Jag är väldigt förvånad över att det gått så bra, säger Erika Grahm.

Michela Cava och Sidney Morin har tillsammans noterats för 19 poäng på sex matcher, och återfinns i toppen av poängligan.

– De värvades för att bidra med spets, och det har de verkligen gjort. 


LÄS OCKSÅ Genomgång och ranking av samtliga SDHL-lag 

SDHL-tabellen

1) Luleå HF 13p +11

2) Modo 12p +11

3) Brynäs IF 11p +5

4) Leksands IF 9p +7

5) Linköping HC 7p +2

6) HV 71 7p +1

7) Djurgårdens IF 4p 0 

8) SDE HF 2p -7

9) AIK 1p -3

10) Göteborg HC 0p -27

Erika Grahm: "Ser sjukt häftigt ut"

Men den fina starten av SDHL har haft sitt pris för Erika Grahm som i förrgår visade upp ett blåmärke över hela sitt vänstra lår, som kom efter att hon täckt ett skott.

– Oh helvete vilket stort blåmärke det är, det är det största jag haft någonsin men jag har lätt att få blåmärken så det ser nog större ut än vad det är. Men det går ju ända bak på baksidan av låret, det ser sjukt häftigt ut.

På Instagram skriver du att du lät som en "kåt säl" när du kom in i avbytarbåset, och det är ju bland det sjukaste jag hört...

– Hahaha, ja. Men när det tar på låret så svider det ju i hela kroppen och jag blev illamående nästan direkt så jag åkte rakt ut på bänken för att byta och lät bara så här "Oh ah". Och Olivia Carlsson hade haft ett långt byte så hon var helt död i båset och kunde knappt andas, och hon höll på att dö av skratt när hon hörde mig. 

Grahm om Renbergs kontroversiella förslag

För nio dagar sedan lyfte Mikael Renberg, expert och kommentator i SVT, en fråga gällande SDHL som väckte stor uppmärksamhet. 


LÄS OCKSÅ Renbergs utspel: "Jag tycker det är lite märkligt" 

Renberg tyckte att de i SDHL skulle byta ut pucken till en lättare variant, för att utveckla damishockeyn. En ändring som Erika Grahm inte alls vill se.

– Jag har absolut inga problem med Micke, han är grym och kul att SVT sänder, men så jävla tråkigt att de ska hitta saker som vi måste ändra på i stället för att lyfta liksom saker som måste förändras hela tiden. 

– Jag förstår ju att det är lättare kula och spjut för damer, men det ligger fel i tiden att ha en lättare puck. Vi blir bättre, och snabbare. Låt oss få fortsätta med vår puck.

https://www.instagram.com/p/BZMDHqXAdXi/?taken-by=erikagrahm