Lisa Johansson. Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Lisa Johansson. Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Landslagsforwarden slog till med fyra mål

Publicerad

Damkronornas poängdrottning Lisa Johansson stod för ett mäktigt målfyrverkeri i AIK:s segermatch mot Göteborg, 7–3, i SDHL.

Johansson sköt fyra mål och gjorde totalt fem poäng i segermatchen.

Med fyramålssegern var det Johansson som var skillnaden mellan lagen. Hon gjorde 2–2-kvitteringen på straff, fortsatte med 3–2 och 4–2 innan hon satte punkt med 7–3-målet i tom kasse. Totalt har Lisa Johansson, som är poängbäst i Damkronorna denna säsong, gjort 18 mål i serien.

Linköpings Lara Stalder leder skytteligan och gjorde sitt 27:e mål när serieledaren tog 13:e raka segern via 4–3 över Brynäs.

Djurgården bjöd på fri entré och drog 843 åskådare till hemmamatchen mot Leksand. Inför matchen hade laget ett hemmasnitt på 94 åskådare. Hemmapubliken fick se Djurgården vinna med 3–2 och norska stjärnan Andrea Dalen gjorde två mål och spelade fram till ett.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag