Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lämnar Modo – är nu klar för Brynäs

Foto: ERIK MÅRTENSSON / BILDBYRÅN
Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN

Efter en tid av spekulationer stod det klart att Mina Waxin idag lämnar Modo, efter en schism med ledningen.

Den talangfulla backen lämnar nu klubben med omedelbar verkan.

Enligt uppgifter till SportExpressen är Waxin nu klar för topplaget Brynäs.

20-åriga Mina Waxin lämnar Örnskökldsviksklubben med omedelbar verkan.

Att det skulle bli ett uppbrott har det varit tal om sedan helgen då hon inte följde med på Modos bortamatcher till Stockholm i helgen. Waxin ska inte ha varit nöjd med sin tillvaro i klubben. Under förra veckan uppdagades det att Modo och Mina Waxin, inte drog jämnt. Exakta uppgifter över vad som hänt har inte sipprat ut, men enligt sportchefen Henrik Gradin hade Waxin uttryckt en önskan om att få lämna klubben.

– Mina har kontrakt med Modo Hockey men hon vill lämna. Det finns två klubbar som är intresserade av Mina och vi tycker att det inte är någon bra situation för varken Modo eller Mina att hon inte spelar hockey, sa sportchefen Henrik Gradin till Örnsköldsviks Allehanda.

Nu är det klart att hon lämnar.

– Just nu är det här den bästa lösningen. Vi tror också att det i förlängningen är bäst för båda parter att vi går åt separata håll. Vi tackar Mina för hennes insatser i klubben, säger sportchef Henrik Gradin till klubbens officiella hemsida.

Mina Waxin klar för Brynäs

Ny klubb blir toppkonkurrenten Brynäs.

Enligt uppgifter till SportExpressen har man nu hittat en lösning.

Den finns i Gävle och i topplaget Brynäs, som kommer att bli Waxins framtida arbetsgivare.

Det betyder att en av Damkronornas landslagsbackar gör en minst sagt känslig flytt, och övergången kommer att bli officiell inom kort.