Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Kommer inte förlora – går enkelt till final”

Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

Tio lag blev åtta - som nu är nere på fyra.

SM-slutspelet har kommit till två stekheta semifinaler som inleds i kväll.

Nu har SportExpressen tippat vilka två lag som får spela final om ett par veckor.

Semifinal 1 • Luleå HF(1) - HV71 (5)

27 februari: Luleå HF - AIK

1 mars: HV71 - Luleå HF

2 mars: HV71 - Luleå HF

(8 mars): Luleå HF - HV71

(9 mars): Luleå HF - HV71

Tips: 3-0.

Kommentar: Jag skrev innan kvartsfinalerna att Luleå inte kommer att förlora en match i det här slutspelet, och det gjorde de inte heller i kvartsfinalen mot AIK där de regerande mästarna enkelt avfärdade motståndet, och faktiskt inte ens släppte in ett enda mål. 6-0, 7-0, 6-0 blev segersiffrorna för Luleå som nu ställs mot HV71.

Ett HV71 som faktiskt såg så bra ut mot Leksand att jag kan få komma att äta upp mitt tips. Maja Jakobsson är i högform och öste in mål mot Leksand, och bakom henne finns ett helt lag som absolut inte ska underskattas. Men Luleå känns ändå för bra, och även om jag tror att HV71 eventuellt kan sno en match så står jag kvar vid mitt tips här. Det ska alldeles för mycket till för att Luleå ska förlora, även när laget inte spelar på högstanivå så är man överlägsna. 

Jo, förresten. När Luleå missade finalen 2017 så var det just HV71 som slog ut dem i semifinalen...

Semifinal 2 • Modo Hockey (2) - Linköping HC (3)

26 februari: Modo Hockey - Linköping HC

1 mars: Linköping HC - Modo Hockey

2 mars: Linköping HC - Modo Hockey

(8 mars): Modo Hockey - Linköping HC

(9 mars): Modo Hockey - Linköping HC

Tips: 3-2

Kommentar: Det här blir hemmamatchernas matchserie. Modo Hockey, anförda av en Michela Cava i världsklass, är säsongens stora utropstecken och deras hockey är en fröjd att titta på med fart och finess som hänför. Efter 3-0 i matcher mot Brynäs IF väntar nu betydligt tuffare motstånd - ett Linköping som efter att förlorat första matchen mot Djurgården sedan vann tre raka efter en imponerande offensiv insats.

Känslan är att den här matchserien löper hela linan ut och att det blir hemmaplansfördelen för Modo som blir avgörande, då jag inte tror att något av lagen släpper en hemmamatch.