Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

HV71 tog tredje raka – slog SM-finalisten

Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

HV 71 har inlett hockeysäsongen i medvind.

På fredagen kom tredje raka segern i SDHL och det var den mest imponerande hittills. Hemma mot SM-finalisten Linköping vann HV 71 med förkrossande 5–0 efter bland annat två mål av förra LHC-spelaren Kennedy Marchment.

– Vi har väldigt bra spelare på papperet och det gäller att visa det också. Men jag tror att vi kan gå väldigt långt, säger HV 71:s Lina Ljungblom till SVT.

Jönköpingslaget, femma i grundserien i fjol, har fått en smakstart på säsongen och toppar tabellen. Det är mer än man kan säga om Linköping, som i våras så när snuvade Luleå på SM-guldet. Förlusten mot HV71 innebär att LHC har förlorat två av tre matcher hittills under hösten.

– Jag får ingen panik eftersom det är tidigt på säsongen, men jag är besviken på prestationen. Den speglar inte det lag vi vill vara, säger Linköpings tränare Madeleine Östling till SVT.

Omgångens klarast lysande stjärna var annars Lara Stalder. Schweiziskan gjorde fyra av målen när hennes Brynäs tog tredje raka segern (två efter ordinarie tid) genom att vinna borta mot Leksand med 6–2. För Leksand var det samtidigt tredje förlusten på tre matcher i SDHL den här säsongen.