Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

HV-stjärnan lägger av – 23 år gammal

Foto: BILDBYRÅN

Hon var en av HV 71:s bästa spelare i slutspelet. 

Nu är Maja Jakobssons, 23, karriär till ända.

”Jag skriver det här med en klump i magen och tårar i ögonen”, skriver hon på Instagram. 

Småländskan Maja Jakobsson, 23, fostrades i Boro/Vetlanda och har även representerat Växjö Lakers och Troja/Ljungby. De senaste åtta åren har hon spelat med HV 71.

Nu är karriären slut.

Det går inte längre att kombinera elitsatsning med ett heltidsjobb, säger hon till Smålands-Tidningen.

Maja Jakobsson, 23, slutar

– Senaste åren har varit ganska jobbiga. Jag har inte alltid haft lust att gå till träningen. Man jobbar heltid och tränar nästan dagligen, nästan året runt. Det är tufft att kombinera och någonstans tar energin slut, säger Jakobsson till Smålands-Tidningen. 

På Instagram tar hon farväl av sporten hon älskat sedan barnsben.

”Jag har i stort sett stått i ett par skridskor dagligen sedan 3-års ålder. Kämpat och slitit varje dag, men någonstans tar orken och energin slut. Där är jag i dag, 23 år. Har träffat helt fantastiska människor under resans gång och jag har så fina minnen att bära med mig i ryggsäcken. Jag skulle aldrig vilja byta ut den här resan mot något annat", skriver Jakobsson på Instagram.

https://www.instagram.com/p/BwKSKgUnUN_6FeHUS_LMgoWlzn5NNhfC0_lZPE0/?utm_source=ig_twitter_share&igshid=gw4pasl9cs5e