Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Historiska avtalet – alla matcher tv-produceras

Sara Grahn.Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
Pernilla Winberg.Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Nästa säsong kommer SDHL att bli historiskt. Som första damhockeyliga i världen kommer samtliga matcher att tv-produceras.

– Detta är ett avtal som ger oss den långsiktiga grunden vi behöver för att popularisera sporten, säger Angelica Lindeberg, kommersiell chef för SDHL, i ett pressmeddelande.

Glädjebesked för alla svenska hockeyfans!

Under måndagen berättade SDHL att samtliga matcher från och med säsongen 2019/2020 kommer att tv-produceras.

Det nya avtalet sträcker sig över sex säsonger och är historiskt då SDHL blir den första damhockeyligan i världen att tv-producera samtliga matcher.

– Det ger oss kontinuitet, synlighet samt möjlighet till större intäkter – och förhoppningsvis innebär det att nu ännu fler upptäcker SDHL! säger Angelica Lindeberg.

”Intresset har fullkomligt exploderat”

SDHL kommer att tv-producera minst 200 matcher varje säsong i mångmiljonsatsningen, som görs tillsammans med XVI Sports och produktionsbolaget Sportsground.

– Vi ser en tydlig trend i att de svenska mediehusen engagerar sig mer och mer i damidrott. Senaste åren har intresset fullkomligt exploderat, och vi vill vara först på den pucken. TV-satsningen på SDHL känns helt rätt i tiden, säger Viktor Johansson på XVI Sports.

Exakt hur tv-produktionen kommer att se ut är dock inte fastställt ännu.

– Vi är övertygade om att vi kommer hitta ett bra långsiktigt hem för SDHL. Den svenska mediamarknaden är under konstant utveckling och det finns givetvis en stor mängd potentiella aktörer. Vi lovar att i god tid före säsongen meddela fansen vart SDHL sänds, säger Johansson.