Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Har släppt det och vill bara gå vidare”

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Det är en exalterad Hanna Olsson som lyfter upp telefonen.

Landslagsstjärnan och den tvåfaldiga SM-guldvinnaren har i dagarna skrivit på för HV 71. 

– Det känns jättekul, äntligen, säger hon. 

20-åriga Hanna Olsson spelade i HV 71 under en kortare tid 2012-2013 och återvänder nu till klubben efter spel i Linköping och Djurgården. I Linköping vann hon SM-guld 2014 och i Djurgården 2017.

Hon har dessutom fyra VM och ett OS att tillägga på meritlistan. Dessutom har hon gjort 176 poäng på 141 matcher i SDHL där hon debuterade redan som 14-åring. 

Hanna Olsson: ”Äntligen!”

Hanna Olsson berättar att hon och HV 71 haft bra samtal med varandra hela vägen och att hon inte känt någon stress över att det ska bli klart snabbt. 

– Det känns jättekul, äntligen. Ända sedan första samtalet och mötet med HV så har allting känts jättebra, säger hon.

Hon kommer att flytta till Jönköping nästa vecka och då är det även dags för det första ispasset med laget. Och formen verkar det inte vara någonting fel på. 

– Det är alltid ovant att gå på is när det inte har varit så mycket just på somrarna, men jag har kört hårt med fys och liknande, så den formen är ganska bra.

”Ser ganska starka ut på papperet”

Längtar du in i en kall ishall nu när det varit så varmt? 

– Jo, det gör man faktiskt. Det ska bli riktigt kul, det är alltid speciellt att gå på is i augusti.

Vad har du för förväntningar på säsongen? 

– Jag har väldigt bra förväntningar både på föreningen och på laget. Vi ser ganska starka ut på papperet. Men det gäller att få ihop alla – det är många nya ansikten. Det är väldigt bra faciliteter och jag känner att jag har väldigt stora möjligheter att ta nästa steg. Det finns fler ytor under samma tak, gym, skottramp och allt. Det är ett fint ställe att utvecklas på. 

”Utvecklades mycket individuellt”

Under flera säsonger spelade Hanna Olsson i Djurgården där hon bland annat vann SM-guld 2017. Men efter en tvist så gick hon och klubben skiljda vägar.

”Jag har försökt att påkalla Djurgårdens uppmärksamhet under hösten först via coach & sedan även ledningen, men på grund av otrivsel och utebliven utvecklingsplan i DIF så bad jag om att få bryta mitt kontrakt”, skrev 20-åringen på Twitter om beskedet.

Hanna Olsson säger att hon nu inte känner agg mot någon i Djurgården.

– Just nu så tänker jag inte så mycket på den situationen mer än att jag är väldigt glad över hur bra omhändertagen jag blev hemma i moderklubben Skärgårdens SK och fick jättebra individuell hjälp. Jag fick med helt eget schema som jag körde på förmiddagarna och sedan tränare jag med killarna på eftermiddagarna. Så jag är väldigt glad över den tiden i det tråkiga som var att jag inte kunde spela några fler seriematcher efter jul. Jag utvecklades mycket individuellt, säger hon. 

”Jag har släppt det nu”

Hon fortsätter: 

– Jag har släppt det nu och vill bara gå vidare. Jag har inget agg mot någon i Djurgården. Det var då och nu är nu, jag vill bara blicka framåt och hoppas det inte är någonting som skaver fortfarande. Det gör det inte hos mig i alla fall.

Hur kommer det vara att ställas mot Djurgården? 

– Det är klart det kommer bli speciellt att spela bortamatch i Hovet, det har jag aldrig gjort förut. Jag känner fortfarande tjejerna i laget. Men annars ser jag det bara som kul och ser fram emot säsongen.