Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅNFoto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
 Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅNFoto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
 Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Fyra mål av Wakefield – Luleå krossade Brynäs

Publicerad

Guldfavoriten Luleå imponerade stort när SM-slutspelet i SDHL drog i gång.

Mest glänste kanadensiska forwardsstjärnan Jennifer Wakefield som gjorde fyra av målen när Brynäs besegrades på bortaplan med 8–1 i den första kvartsfinalen.

Matchen i Gavlerinken startade redan klockan 14 på eftermiddagen då klubbarnas herrlag skulle mötas i åttondelsfinal i SHL-slutspelet på kvällen. Det gjorde att bara 201 åskådare såg matchen.

De fick se Luleås stjärnfyllda förstakedja med tre OS-spelare dominera stort. Kanadensiska silvermedaljören Jennifer Wakefield sköt fyra mål och spelade fram till två, finländska bronsmedaljören Michelle Karvinen gjorde ett mål och tre assist och Damkronornas Emma Nordin gjorde ett mål och spelade fram till två.

Totalt blev det 13 poäng för kedjan som fanns på isen vid sju av åtta mål framåt.

Ändå fick Brynäs en drömstart när Danielle Stone lirkade in 1–0 köksvägen redan efter en minut, men Jennifer Wakefield kvitterade snabbt och Luleå ledde med 3–1 efter första perioden sedan laget vunnit skotten med 24–4.

Luleå, som vann SM-guld 2016, men åkte ut i semifinal i fjol, kan säkra avancemang på lördag då returen spelas på hemmaplan. En eventuell tredje match spelas på söndag i Luleå.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag