Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fick en smäll mot ögat – och förlorade synen

Lucas Frey.
Foto: BILDBYRÅN
HV71:s Kennedy Marchment.
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

I torsdags meddelade serieledande HV71 att huvudtränaren Lucas Frey brutit med klubben av personliga skäl.

SportExpressen kan nu berätta att anledningen är en allvarlig ögonskada efter att Frey fått en smäll under en övning på is tidigare i höst.

– Det stämmer. Han har fortfarande kraftigt nedsatt syn, säger Peter Ekelund, General Manager i HV71.

HV71 ångar fram som ett lok i SDHL och toppar serien överlägset. Men i torsdags kom ett rejält bakslag för serieledarna när huvudtränaren Lucas Frey lämnade klubben.

På klubbens hemsida meddelades att Frey i samråd med HV71 valt att lämna klubben av personliga skäl.

– HV71 och Lucas har kommit överens om att han lämnar sitt uppdrag på grund av personliga skäl och då har vi valt att lyfta upp Joakim som huvudansvarig för damlaget, sa Peter Ekelund på klubbens hemsida då. 

SportExpressen kan nu avslöja att anledningen bakom avhoppet dessvärre är en allvarlig ögonskada som tränaren råkat ut för under hösten.

”Har fortfarande kraftigt nedsatt syn”

Lucas Frey, som kom till HV71 2015 och tog över som huvudtränare 2018, ska ha fått en smäll mot ögat som då ska ha skadats så pass allvarligt att tränaren miste synen.

– Det stämmer. Det var på en tränarutbildning för snart två månader sedan som de hade en övning ute på isen och där fick han en smäll mot ena ögat som var ganska allvarlig och som gjorde att ambulansen kom för att hämta honom och körde honom till sjukhuset, säger Peter Ekelund.

Gjorde smällen att han förlorade synen?

– Ja, och än i dag två månader efter har han inte fått tillbaka synen utan har fortfarande kraftigt nedsatt syn. Utöver det har han dessutom dragit med en rejäl migrän som gjort att han mått väldigt dåligt, och de två sakerna gjorde att han inte kunde stå i tränarbåset. Han mådde för dåligt, och har åkt hem för att få hjälp.

Det låter ju väldigt otäckt…

– Ja, usch. Otroligt otäckt och man lider så klart med Lucas som råkat ut för det där.