Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Erika Grahm avslutar ishockeykarriären

Foto: BILDBYRÅN NORWAY
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Erika Grahm avslutar ishockeykarriären och fortsätter som sportchef i Brynäs. Damkronornas profilstarka forward är därmed inte aktuell för spel i OS, om B-nationen Sverige tar sig till Peking.

”Ett tufft beslut”, säger hon till Brynäs webbplats.

30-åriga Erika Grahm har varit en av Damkronornas och SDHL:s största profiler det senaste decenniet. Hon inledde elitkarriären som 14-åring i Modo, där hon var lagkapten 2010–2018 och vann SM-guld 2012 innan hon lämnade för att bli både lagkapten och sportchef i Brynäs.

Efter tre års spel i Gävle, där det förra säsongen blev SM-silver efter finalförlust mot Luleå, meddelar Grahm att den aktiva karriären är över.

”Det här har varit ett tufft beslut som har vuxit fram över tid. Jag har alltid sagt att den dag som jag känner att jag inte längre utvecklas så är jag klar och under förra säsongen kände jag verkligen hur jag nu mer drivs av att utveckla andra än mig själv”, säger Erika Grahm till Brynäs webbplats.

Erika Grahm: ”Helt galet”

I och med att forwarden slutar spela på elitnivå står det klart att landslaget Damkronorna får klara sig utan en av sina veteraner i jakten på en plats i OS-turneringen i Peking i februari. Sverige, som åkte ur A-VM 2019, ska spela OS-kval på hemmaplan i november.

Grahm, som spelade OS i Sotji 2014 och Pyeongchang 2018, är tydlig med att tiden för att sluta ändå är kommen.

”Jag har gjort totalt 16 säsonger på högsta nivå. Jag började i Modos damlag 2005 och nu har vi värvat spelare till Brynäs som är födda 2005 och då känns det naturligt att kliva av. Tänk att jag har spelat på den här nivån hela deras liv, det är faktiskt helt galet.”