Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”En ära att sätta på mig tröjan varje år”

Jenni Hiirikoski. Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
Jenni Hiirikoski. Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN

Hon har blivit utsedd till bästa back i VM-sammanhang flera gånger. 

Samtidigt har Jenni Hiirikoski lett Luleå till flertalet guld – och blivit nominerad till ”Årets Luleåbo”.

–Jag trivs verkligen här. Det är en ära att sätta på mig matchtröjan varje år, säger 32-åringen.

16 november, 2018: ”Rekordmatchen”. Efter att ha gjort reklam för matchen som en rekordmatch, för att slå det tidigare publikrekordet på 5128 personer, blev det en succé. 

Hela 6220 personer tog sig ut till Coop Norrbotten Arena för att se Luleå möta AIK. 

Det är enkelt att säga att Luleå hockey är ledande i Sverige i att skapa ett stort intresse för damlaget.

– Det har varit roligt att se hur mycket stöd vi har och förra säsongen hade vi bland annat rekordmatchen. Det var fullt hus och det är ett väldigt speciellt minne för oss. Folk är genuint intresserade i hur det går för oss och varje match kommer de och hejar på oss.

Hiirikoski fortsätter att förklara:

– Jag tror att hockeyn här är en väldigt stor grej för folket i stan. Jag tycker att vi har gjort ett bra jobb och kan visa att vi håller en hög nivå. Vi har många bra spelare i laget och jag tror att det är sättet som vi spelar på som gör att folk kommer tillbaka för att följa oss.

Nominerad till Årets Luleåbo

Finska stjärnan Jenni Hiirikoski är tillbaka i Luleå, efter några veckor hemma i Finland, för att dra i gång säsongen igen. Hon går in i sin fjärde säsong – och har bott in sig i Luleå.

–Jag trivs verkligen här. Organisationen jobbar väldigt hårt för damhockeyn och alla i laget jobbar hårt tillsammans. Jag gillar verkligen att vara här tillsammans med alla människor runtomkring.

Och det är inte bara i föreningen som hon trivs i, utan även i staden. I år blev hon nominerad till ”Årets Luleåbo” med motiveringen:

”Lagkapten och världsstjärna i guldlaget och en idrottslig förebild”.

– Det var kul. Jag var väldigt förvånad men jag antar att jag har gjort något rätt när folk minns dig och vill ge dig något även utanför hockeyn.

Hur trivs du i Luleå?

– Det har blivit som ett andra hem för mig, så klart trivs jag verkligen bra här och har fått bra vänner här. Sen gillar jag verkligen organisationen, hur de arbetar och hur de verkligen satsar på damhockeyn. Det är en ära att sätta på mig matchtröjan varje år.

”Jag trivs verkligen just nu”

På meritlistan har 32-åringen ett VM-silver, sex VM-brons, två OS-brons och även två SM-guld samt har fyra vunnit finska ligan fyra gånger.

Och hon är även en av de viktigaste spelarna i laget.

På sina tre säsonger i Luleå och SDHL har hon bidragit både offensivt och defensivt. Förra säsongen gjorde hon hela 63 poäng – på 34 matcher.

– Jag tror att det är arbetet vi gör tillsammans som gör att det har gått bra. Vi har bra människor i laget, alla jobbar hårt mot samma mål och är motiverade. De kommer varje dag och gör sitt bästa, vi gör det tillsammans och har väldigt kul varje dag.

Vad tror du om kommande säsong?

– Jag tror att säsongen kommer bli tuff, det finns väldigt många bra lag och det kommer bli tajta matcher. Jag ser verkligen framemot att dra i gång. 

Och hur tänker du kring framtiden?

– Jag trivs verkligen med att spela och utmana mig själv varje dag och jag har jobbat hårt för att få denna chans att spela hockey på den här nivån. Jag trivs verkligen just nu så det är bara att fortsätta köra på.