Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Djurgårdens slutspelsknall – och Cava hjälte för Modo

Josefin Bouveng.
Foto: BILDBYRÅN
Michela Cava
Foto: BILDBYRÅN

Tolv poäng och tre placeringar skilde lagen åt i tabellen.

Men när slutspelet i kväll började visade Djurgården klass borta mot Linköping.

Supertalangen Josefine Bouveng klev fram som matchhjälte med två mål.

Linköping HC och Djurgården Hockey drabbade samman fyra gånger under SDHL:s grundserie. Där var Linköping ett nummer för stort och vann tre av fyra matcher med den totala målskillnaden 19-11. 

Men inför slutspelet har Djurgården visat stekhet form mot slutet av grundserien då laget avslutade med fem raka segrar. Den formen visade sig i kväll ha hållit sig intakt.

För borta mot Linköping kom Djurgården att bjuda på en rejäl knall då målvakten Lovisa Berndtsson höll nollan samtidigt som lagets stortalang Josefine Bouveng klev fram offensivt med två mål och ett assist i matchen som slutade 0-5 till gästande Djurgården.

Resultat SM-slutspelet

KVARTSFINALER
Luleå Hockey - AIK 6-0 (2-0, 3-0, 1-0)

Målskyttar L: Emma Nordin 3, Petra Nieminen 2, Michelle Karvinen 1.

Modo Hockey - Brynäs IF 4-1 (0-1, 4-0, 0-0)

Målskyttar M: Michela Cava 2, Maja Grundström 1, Laura Lerchova 1. B: Fanny Brolin 1. 

Linköping HC - Djurgårdens IF 0-5 (0-0, 0-2, 0-3)

Målskyttar D: Josefine Bouveng 2, Alice Östensson 1, Sofie Lundin 1, Josefine Holmgren 1.

Leksands IF - HV71 2-3 (1-1, 0-1, 1-1)

Målskyttar L: Madeleine Hall 1, Ida Nikula 1. H: Rosa Lindstedt 1, Alexis Joyce 1, Maja Jakobsson 1. 

SDHL:s poängdrottning gav Modo en drömstart

Längre norrut kom i kväll tabelltvåan Modo Hockey att ta emot rivalen Brynäs IF i Husumhallen, ett par mil norr om Örnsköldsvik. 

Där rivstartade Modo med att vinna skottstatistiken i den första perioden med 17-5. Men det var Brynäs som oväntat tog ledningen i matchen när Fanny Brolin snyggt kunde sätta 0-1 i numerärt överläge - framspelad av förra Modostjärnan, Erika Grahm.

Men i andra perioden kom Modos målskytte att lossna och det var föga oväntat Michela Cava, som vann SDHL:s poängliga, som fixade det första målet och kvitterade matchen till 1-1. 16 minuter senare sköt hon sitt andra mål i matchen, ett mål som innebar 4-1 och som också blev slutsiffrorna.

Leksand tappade hemmaplansfördelen

I Dalarna kom kvällens tajtaste match att spelas - i en matchserie som även på förhand förutspåtts bli den tätaste av alla fyra.

Väl där kom Madeleine Hall att ge Leksand en drömstart när hon sköt 1-0 i första perioden. Men HV71 visade sig sedan vara det starkare laget och Maja Jakobssons 1-3 mål i tredje perioden blev matchavgörande. HV71 vann till slut med 2-3 och har nu chans att avgöra på hemmaplan till helgen då laget spelar två raka hemmamatcher.