Brynäs har seriens värsta spelschema. Foto: Andreas Sandström / BildbyrånBrynäs har seriens värsta spelschema. Foto: Andreas Sandström / Bildbyrån
Brynäs har seriens värsta spelschema. Foto: Andreas Sandström / Bildbyrån
Åke Lilljebjörn: "Det är egentligen rena skämtet. Skamligt och ligan borde skämmas" Foto: Andreas Sandström / BildbyrånÅke Lilljebjörn: "Det är egentligen rena skämtet. Skamligt och ligan borde skämmas" Foto: Andreas Sandström / Bildbyrån
Åke Lilljebjörn: "Det är egentligen rena skämtet. Skamligt och ligan borde skämmas" Foto: Andreas Sandström / Bildbyrån
Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅNFoto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN
 Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN

"Det är skamligt – rena skämtet"

Publicerad

Brynäs SDHL-lag har kanske Sveriges värsta spelschema. 

3-4-förlusten mot Linköping på söndagen var laget nionde av totalt elva raka bortamatcher. 

– Det är egentligen rena skämtet. Skamligt och ligan borde skämmas, säger tränaren Åke Lilljebjörn till klubbens hemsida

22 matcher in på säsongen har Brynäs den åttonde och sista slutspelsplatsen i tabellen. Det är en kamp för Gävlelaget att hålla den platsen - i alla fall om man kollar på deras spelschema. 

När de på söndagen åkte på en uddamålsförlust mot serieettan Linköping var det lagets nionde raka borta bortamatch av totalt elva som ska spelas. 

När Brynäs tar sig an AIK på hemmais den 10 januari så kommer det ha gått 85 dagar sedan de spelade hemma senast. 

Brynäs ilska mot galna spelschemat

Tränaren Åke Lilljebjörn är rasande på spelschemat och kallar det för ett "skämt". 

– Det är heroiska insatser av tjejerna. Allt detta resande sliter oerhört. Men det börjar bli jobbigt att säga till spelarna att de gör fantastiska insatser trots att det inte leder till poäng. Det är något som man som spelare inte orka höra hur många gånger som helst. Dessutom har vi en tunn trupp och får gå hårt på de spelare som vi har, säger han. 

Brynäs skriver vidare på sin hemsida: "Det är ett fullkomligt absurt spelschema förstås och det sliter hårt på laget. Att tänka sig något dylikt i herrarnas högsta serie är givetvis helt omöjligt."

Avslutningsvis ställer sig Brynäs frågan: "Frågan är om det finns något lag i någon liga på högre nivå som upplevt något liknande?"

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag