Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Brynässpelare pekar finger åt sina egna supportrar: ”Ber så hemskt mycket om ursäkt”

Monitor ERP Arena
Foto: BILDBYRÅN
Två av Brynäs damspelare upp i Örebro-halsdukar

Brynäs tog emot Örebro i SHL under tisdagskvällen. 

Då dök två av föreningens damspelare upp i Örebro-halsdukar – och pekade finger mot Brynäs supportrar.

Nu stängs spelarna av från matchspel.

Brynäs herrlag tog säsongens första trepoängare när Örebro besegrades i ERP Monitor Arena under tisdagen. Greg Scott avgjorde tillställningen med sitt 3-2-mål när blott 18 sekunder återstod av tredje perioden. 

Fokus har i efterhand däremot landat på något helt annat. 

På sociala medier uppmärksammades att två damspelare i Brynäs ställt sig på Örebros ståplatsläktare i arenan. Med Örebrotröjor och halsdukar. 

När kamerorna zoomade in Närkelagets följe syntes spelarna jubla högt. De lyfte också sina Örebrohalsdukar. 

I ett annat klipp, kort efter att matchen spelats färdigt, verkar en av spelarna peka finger mot Brynäs hemmapublik. 

– Om man representerar Brynäs IF förväntar vi oss att man stolt bär vårt klubbmärke och under sin tid här agerar på ett professionellt sätt. Dessa spelare har visat på dåligt omdöme och de har informerats om att beteendet inte är acceptabelt. De är också själva väldigt ångerfulla kring det som hänt, säger klubbdirektör Håkan Svedman i ett uttalande.

Brynäs agerar – spelarna stängs av

Klubben agerar nu mot spelarna, som båda är under 18 år.

Den ena stängs av från matchspel i två veckor och den andra stängs av från matchspel i fyra veckor, meddelar Brynäs på sin hemsida.

– Båda spelarna är en del av Brynäs IF och för oss är det viktigt att de båda känner en del av den gemenskap och sammanhållning som vi vill ska genomsyra vår förening så den vill vi inte ta ifrån dem. Däremot kommer de inte att få spela matcher under en tid och det ser vi som en lämplig konsekvens för deras agerande, säger Svedman.

SDHL-tränare Filip Eriksson om det inträffade:

– Vi har pratat med spelarna, deras familjer och med deras lagkamrater. Alla är införstådda med det som hänt och att så här gör man inte i Brynäs IF. De har bett om ursäkt för sitt agerande och är väldigt ångerfulla. De är helt med på att de har betett sig på ett sätt som vi inte accepterar, säger han.

Expressen har spelarnas föräldrar.

Under onsdagskvällen har Brynäs hemmapremiär när man ställs mot SDE i SDHL.