Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bakslaget: Profilen missar premiären

Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN

Landslagsstjärnan Hanna Olsson ser ut att missa helgens premiär i damhockeyligan. HV-profilen har ännu inte fått grönt ljus för att spela match efter den svåra knäskadan.

– Som det ser ut nu får vi vänta med min premiär, men det handlar inte om jättelång tid, säger hon till TT.

Hanna Olsson missade hela förra säsongen sedan hon slitit av det främre korsbandet i augusti i fjol.

Den 22-åriga forwarden var bästa svenska poängplockare i SDHL säsongen dessförinnan med 21 mål och 46 poäng på 34 matcher.

Hon tränar för fullt – men väntar på grönt ljus för att spela match.

– Det är väl det klassiska att vi tar det dag för dag. Jag tränar på för fullt och det känns väldigt bra på isen, men det är tester som görs, både styrketester och explosivitet, innan man blir helt grön. Väntar man lite till är risken mycket mindre att det händer något, säger Hanna Olsson som sköt guldmålet när Djurgården vann SM-guld 2017.

Så det lär knappast bli något spel i HV71 i premiären på lördag när just Djurgården väntar på hemmaplan.

– Det ligger inte riktigt i mina händer utan jag lyssnar på de som har medicinsk koll och litar mycket på dem. Men just när det gäller lördagens match så ser det inte ut som att jag kan vara med, säger hon.

Hanna Olsson njuter av att vara tillbaka i träning och längtar efter att spela match.

– Det är jätteroligt, jag kommer till träningen varje dag och njuter mer än någonsin. Jag är tacksam att få vara med och göra det roligaste jag vet. Jag kan inte säga något datum för matchspel, men så snart som möjligt, säger hon.