Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

16-åringens show när Djurgården krossade

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: JONAS FORSBERG / BILDBYRÅN

De första av de tre kvartsfinalerna spelades under kvällen i SDHL och Djurgården gick på knock direkt. 

Grundserietvåan Brynäs krossade också sitt motstånd. 

Linköping - Djurgården

Djurgården krossade Linköping i den första av tre kvartsfinaler med 7-3. Det förväntades på förhand bli en relativt jämn match mellan lagen, med tanke på att det var femman mot fyran i grundserien, men Djurgården kände vittring. I den andra perioden växlade Djurgården upp rejält och gjorde hela fem(!) mål. Efter det var det inget snack om vem som skulle ta hem segern. 16-åriga supertalangen Nicole Hall gjorde två mål.

AIK - Luleå

Tabellettan Luleå hade inga problem med att städa av AIK. Luleå vann samtliga matcher mot AIK i grundserien med minst fyra måls marginal och denna gång blev det inte annorlunda. Jo lite. Favorittippade Luleå vann nämligen med 3-0, och AIK har nu en rejäl uppförsbacke inför nästa match.

SDE - Brynäs

Favorittippade Brynäs demolerade SDE i den första matchen. Brynäs kom tvåa i grundserien och vann samtliga matcher mot SDE, ett facit som de inte ser ut att bryta i slutspelet. Brynäs gjorde ett mål per period, tills den sista perioden kom. Då gick de på slakt och stänkte in fyra mål och fastställde slutresultatet 6-0.

Modo - HV 71

Dagens enda riktigt jämna match var mellan de klassiska lagen Modo och HV 71. Tabellsexan Modo gick in i slutspelet i dålig form efter att ha förlorat de två senaste matcherna. ”Håve” gick till final förra säsongen och vann även den första finalen, tills Corona-uppbrottet kom i vägen och finalerna fick inte spelas klart. Denna match gick till förlängning efter 3-3. I förlängningen var det stor HV 71-dominans, men ändå var Modo närmast mål med ett skott som hamnade på mållinjen. ”Håve” skulle dock lösa det hela och avgjorde tillslut förlängningen.