Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”De kommer att se ut som åsnor”

Foto: MARTIN DIVISEK / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: MARTIN DIVISEK / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Finland laddar för en ny skräll i hockey-VM.

Och förbundskaptenen tvekar inte att lägga över all press på Ryssland.

– Om de förlorar mot oss kommer de att se ut som åsnor, säger Jukka Jalonen.

Det på förhand nederlagstippade Finland skrällde och slog ut stjärnfyllda Tre Kronor i kvartsfinalen. Nu är Ryssland ”enda” hindret på Finlands väg mot VM-finalen.

Och det råder ingen tvekan om vem som är favoriter enligt Finlands förbundskapten Jukka Jalonen, men han tror samtidigt att pressen kan ställa till det för de ryska stjärnorna.

– Det är samma som för Sverige, så de är lite rädda, vilket är förståeligt. Om de åker ut mot oss kommer de att se ut som åsnor hemma i Ryssland. De har flera stjärnspelare från NHL och vi har i princip ingen, säger han enligt Iltalehti.

”Ryssland är tuffare än Sverige”

Ryssland är obesegrade så här långt i VM. Laget vann Sveriges grupp, med målskillnaden 36-7, och slog sedan ut USA i en dramatisk kvartsfinal.  Och förbundskaptenen väntar sig en ännu tuffare match än den mot Tre Kronor, som Finland vann efter en sen kvittering och avgörande i sudden death.

– Ryssland är ett tuffare lag än Sverige. Det är inte lika lätt att få den ryska motorn att hosta och stanna, säger Jukka Jalonen enligt Yle.

Förbundskaptenen har klart för sig vad som krävs för att Finland ska vinna.

– Då ett lag har skickliga spelare är de mer intresserade av att anfalla än att försvara. Är de utan puck är det svårare att gå på offensiven. Vi strävar efter att ha mycket puck och att spela nära sargerna, säger han.

– Tidvis syns det i det ryska spelet hur laget reagerar på motgångar. Ryssarna blir rätt ofta frustrerade då motståndarna är ihärdiga och inte backar en millimeter. Visst har Ryssland fått fram backar i världsklass men landslagets själ har alltid funnits i offensiven.