Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Salming och frun säljer av lyxlägenheten på Gärdet

Börje Salming och frun Pia flyttar till Nacka
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Paret lämnar lägenheten på Gärdet

Börje Salming och hustrun Pia flyttar. 

Paret har bestämt sig för att sälja lyxlägenheten i centrala Stockholm. 

– Det känns bra att flytta till något mindre nu, säger hockeylegendaren. 

När Börje Salming lämnade Nordamerika efter 17 år i NHL köpte han en tomt i Vaxholm utanför Stockholm där han byggde en 350 kvadratmeter stor villa.

Där bodde hockeylegendaren fram till för tre år sedan då han valde att flytta in till centrala Stockholm. 

Tillsammans med frun Pia köpte Börje Salming en etagelägenhet på Gärdet. 

– Jag hade börjat tröttna på att ha ett stort hus, och det kändes smidigare att bo i lägenhet, säger Börje Salming som nu flyttar igen. 

– Vi ska lägga ut lägenheten till försäljning i början av nästa år och har redan köpt ett nytt boende, berättar Salming vars nästa adress blir Nacka. 

– Vi har köpt en nybyggd lägenhet och det känns superbra. Alla barn har flyttat ut nu och det kändes som att vi bodde onödigt stort nu. 

LÄS MER: Börje Salming om sitt hjärtfel

"Försöker njuta"

Börje Salming, 67, har varit pensionär sedan ett och ett halvt år tillbaka, något den före detta hockeystjärnan trivs med.

– Jag tycker det är skitskönt. Jag gör fortfarande en del smågrejer med mitt företag. Men bara sådant som är roligt. För övrigt försöker jag resa och njuta så mycket som möjligt av livet, säger Salming. 

Börje Salming spelade sammanlagt 17 år i NHL varav 16 år med Toronto Maple Leafs och ett år med Detroit Red Wings.  I Toronto har han klubbrekordet i flest assist totalt, med sina 620 målpassningar. 

Pia och Börje Salming på Idrottsgalan
Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.