Patric Hörnqvist med Stanley Cup-bucklan. Foto: ARI LUOSTARINEN / TT NYHETSBYRÅNPatric Hörnqvist med Stanley Cup-bucklan. Foto: ARI LUOSTARINEN / TT NYHETSBYRÅN
Patric Hörnqvist med Stanley Cup-bucklan. Foto: ARI LUOSTARINEN / TT NYHETSBYRÅN
Börje Salming. Foto: BILDBYRÅN / BILDBYRÅNBörje Salming. Foto: BILDBYRÅN / BILDBYRÅN
Börje Salming. Foto: BILDBYRÅN / BILDBYRÅN
Börje Salming och Mario Lemieux. Foto: FRANK GUNN / AP TT / NTB SCANPIXBörje Salming och Mario Lemieux. Foto: FRANK GUNN / AP TT / NTB SCANPIX
Börje Salming och Mario Lemieux. Foto: FRANK GUNN / AP TT / NTB SCANPIX

Salming kände inte igen NHL-svensken

Publicerad

Börje Salming jagade Stanley Cup-bucklan under hela sin karriär - utan att få lyfta den.

På väg mot middag på Stureplan under måndagen fick han dock chansen att träffa bucklan.

Då kände Salming inte igen Pittsburgh Penguins guldhjälte, Patric Hörnqvist.

– Haha, han har ju skägg när han spelar och var rakad nu men när han kom ut med bucklan förstod jag vem det var.

Med 17 säsonger i NHL, varav 16 av dessa i Toronto Maple Leafs, är Börje Salming en av de absolut största ishockeyspelarna som Sverige haft i världens bästa liga.

Närmast kultförklarad i hockeymekkat Toronto, där han ännu knappt kan vandra på stadens gator utan att bussar och bilar stannar för att få fotograferas med stjärnan. 

Och under måndagsaftonen kom Börje att bli stannad även på Stockholms gator.

Men då av "Challe" Berglund, och den tvåfaldigt Stanley Cup-vinnande Patric Hörnqvist. 

– Vi skulle ned på Stureplan för att käka, och gick längs vägen mot dit. Sen är det någon som skriker och viftar som fan där nere och jag tänkte ”vem fan är det där?!”. De bara ”Vänta Börje!”. Då först såg jag att det var Challe Berglund, men Hörnqvist kände jag inte igen för han har ju skägg när han spelar men när han kom ut med bucklan förstod jag vem det var, säger Salming om mötet som slutade med en bild där han och Hörnqvist poserar vid Stanley Cup-bucklan.

https://twitter.com/HockeyHallFame/status/892804921451524100

"Vi är jävligt duktiga vi svenskar"

Till SportExpressen berättar Salming om mötet - och passar då på att hylla Hörnqvist, och Hagelin.

– Det var roligt att träffa honom. Han och Hagelin spelade ju jävligt bra i slutspelet och vilken bra känsla för dem att få ta med sig den hem till Sverige.

Du fick aldrig lyfta bucklan... Har du kommit så där nära den förut?

– Jag har ju varit i Hall of Fame, så då har jag varit nära den men ändå så är det jävligt coolt att ta hem den en dag och visa upp för alla vänner. Det är fint av HoF att de låter spelarna göra det. 

Det börjar bli en del svenska namn på bucklan nu?

– Vi är jävligt duktiga vi svenskar. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag