Oleg Znarok. Foto: VLADIMIR FEDORENKO / SPUTNIK/IBL SPUTNIKOleg Znarok. Foto: VLADIMIR FEDORENKO / SPUTNIK/IBL SPUTNIK
Oleg Znarok. Foto: VLADIMIR FEDORENKO / SPUTNIK/IBL SPUTNIK
Foto: VLADIMIR FEDORENKO / SPUTNIK/IBL SPUTNIKFoto: VLADIMIR FEDORENKO / SPUTNIK/IBL SPUTNIK
 Foto: VLADIMIR FEDORENKO / SPUTNIK/IBL SPUTNIK

Ryssland byter ut Znarok inför VM

Publicerad

I februari ledde han de ryska spelarna i OAR till OS-guld i Pyeongchang. Men med bara tre veckor kvar till ishockey-VM i Danmark står det klart att Oleg Znarok inte kommer att vara rysk förbundskapten i mästerskapet.

Enligt det internationella ishockeyförbundet har det ryska ishockeyförbundet valt att utse Ilja Vorobjov som tillfällig förbundskapten. Znarok – som har varit förbundskapten sedan 2014 och som även lett Ryssland till ett guld, ett silver och två brons i VM – har erbjudits rollen som konsult för landslaget. Någon anledning till förändringen på tränarsidan har inte det ryska förbundet angett, men till sajten Championat.com säger förbundsordföranden Vladislav Tretjak:

– Han är mentalt trött. Han har haft en tung arbetsbörda både med SKA S:t Petersburg (klubblaget som Znarok också tränar) och landslaget.

Ilja Vorobjov blev dock förvånad.

– Det kom helt oväntat. I går visste jag ingenting, säger han till Sport-Express.

LÄS MER: Allt du behöver veta om hockey-VM 2018. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag