Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ryska irritationen efter jätteknallen

Sergachev och Orlov. Foto: TASS / ALEXANDER DEMIANCHUK/TASS/SIPA U SIPA USA
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

BRATISLAVA. Finland är klar för en sensationell VM-final.

Men inte bara på grund av skicklighet, enligt ryske stjärnan Mikhail Sergachev.

– Deras mål var ren tur, säger han till Sport-Express.

Ett orutinerat finskt landslag mot ett ryskt dito fyllt med NHL-stjärnor. VM-semifinalen i Bratislava borde ha slutat med enkel seger för den röda maskinen, men till slut stod Finland som segrare.

Lagkaptenen Marko Anttila blev nationalhjälte för de finska lejonen när han satte matchens enda mål i tredje perioden. Den förre Örebro-spelaren fiskade upp en retur och la in pucken mellan benen på målvakten Andrej Vasilevskij. 

– Jag ville bara skrika, jag har inte gjort så många mål i turneringen. Jag är stolt över laget och vi har verkligen haft kul tillsammans, säger Anttila.

Ryska ilskan: ”Det var ren tur”

Efter slutsignalen stormade majoriteten av de ryska spelarna genom den mixade zonen. En av få som stannade vid journalisterna var Mikhail Sergachev – och han var irriterad.

– Det fungerade inte alls för oss i dag och vi missar massor av lägen. Och vad är det för mål de gör? Det var ren tur, säger Tampa Bay-stjärnan till Sport-Express och fortsätter:

– Men vi måste hylla finländarna för deras insats. De spelade defensivt bra och lät inte oss göra något.

Även backen Dmitry Orlov var besviken.

– Vi är besvikna. Vi har ett bra lag och ville spela i finalen. Finland spelade bra men det här är ett tungt nederlag, säger han till Sport24.

Det är fjärde året i rad som Ryssland misslyckas med att ta sig till VM-final. Finland kan i morgon ta sitt första guld sedan 2011. Även då spelades finalen i Bratislava.