Foto: C MoreFoto: C More
 Foto: C More
Foto: C MoreFoto: C More
 Foto: C More
Foto: C MoreFoto: C More
 Foto: C More
Foto: C MoreFoto: C More
 Foto: C More

Henrik Lundqvist: "Det var en chock"

Publicerad

PARIS/STOCKHOLM. Hela Sverige stod stilla när Henrik Lundqvist blev liggandes efter en kollision med en svensk spelare. 

Och C More:s expert Petter Rönnqvist var rejält orolig över att det var illa däran med den svenska burväktaren. 

– Det ser riktigt illa ut, säger Rönnqvist i sändningen. 

– Nej då, det är ingen fara, säger Lundqvist. 

Den svenska jakten på ett VM-guld fick en rejäl boost då Henrik Lundqvist mitt under brinnande gruppspel meddelade att han skulle ansluta till Tre Kronors trupp. 

Efter det tog Lundqvist platsen som förstamålvakt i Sverige och torsdagens kvartsfinal är NHL-stjärnans tredje match i VM. 

Det såg under en kort tid ut att bli hans sista. 

Rönnqvist: "Det är illa"

För i slutet av den andra perioden så kom Denis Hollenstein i full fart och brakade in i Lundqvist som omgående la sig ner på isen i smärtor. 

C More:s kommentatorsduo Johan Edlund och Petter Rönnqvist blev väldigt oroliga av bilderna. 

– Han har gjort illa sig, han kommer att inte spela mer som det ser ut, säger Edlund. 

– Det är illa, det ser riktigt illa ut, säger Rönnqvist. 

Den svenska läkaren kom in och la en ispåse på Lundqvist, och trots att han till synes fortfarande hade ont så gav Lundqvist klartecken till fortsatt spel. 

Lundqvists besked om otäcka bilderna

Sverige vann med 3-1 och ställs mot Finland i semifinal. Och inför den matchen lämnar Lundqvist lugnande besked. 

– Det var i axeln som det strålade lite. Jag hade svårt att röra den ett par minuter. Det var de första 10-20 sekunderna som var... man försöker hitta smärtan och förstå vad som är fel, säger Lundqvist. 

– Men det är ingen fara. Det är lite samma smäll som mot danskarna, det är samma känsla. Men det händer. Annars känns det bra. 

Henrik Lundqvist berättar också att han påverkades av värmen i arenan i Paris:

- Vi var lite oroliga för värmen. Det var en chock i går när vi kom och tränade, hur varmt det var. Har druckit vatten hela dagen, och planerat. Det var plaskblött i skridskorna efter två perioder. Varje situation kan vara avgörande, så det är bara att hålla fokus uppe fast det var varmt och jobbigt där inne. 

Relaterade ämnen
Elisabeth Lindbäck
Elisabeth Lindbäck

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag