Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rögle värvar igen – Kukkonen är klar

Foto: Matt Slocum

Rögle fortsätter att förstärka truppen.

Lasse Kukkonen är klar för elitserienykomlingen.

– Vi får en försvarschef av mycket hög internationell klass, säger sportchefen Pelle Svensson i ett pressmeddelande.

Efter Martin Gerber, Mathias Tjärnqvist, Fredrik Warg, Matrin Strbak och Mike Iggulden kommer nu nästa stora nyförvärv från Rögle.

Klubben har gjort klart med Lasse Kukkonen, den finlänska 30-åringen med över 100 NHL-matcher i baggaget.

– Vi har haft kontakt med Lasse nu under en längre tid sedan han gjort klart att han inte skulle återvända till KHL. Jag är mycket nöjd över att han valt att spela för Rögle BK, säger Pelle Svensson, och fortsätter:

"Enormt nyttig för vårt lag"

– Vi får en försvarschef av mycket hög internationell klass som kommer att bli enormt nyttig för vårt lag.

Kukkonen kommer närmast KHL och spel i Avangard Omsk och Metallurg Magnitogorsk. Backen har vunnit OS-brons och VM-guld med Finland.

– Nu går vi in i slutfasen i vårt byggande av lag till kommande säsong. Vi har en ganska klar bild över hur de sista pusselbitarna ska se ut och målet är definitivt att vi ska ha laget klart till ispremiären den 6 augusti, avslutar Pelle Svensson.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.