Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rögle-fansen rasar efter massflykten

Från www.aia.nu

Först tog Malmö Redhawks över Rögles tränare Bobo Simensen. 

Nu plockar Skånerivalen Malmö till sig Rögleduon Tomas Wallgren och Andreas Byström vilket har fått Röglefansen att rasa. 

- Rögle ville inte ha kvar mig, då blev det Malmö och där är vi, säger Simensen till Sportexpressen.se.

Ishockeysäsongen i Skåne är nästan ett halvår bort i tiden. Men läget mellan allsvenska rivalerna Malmö Redhawks och Rögles fans är redan irriterad.

 På fredagen presenterade Malmö de två Röglespelarna Tomas Wallgren och Andreas Byström som nyförvärv. Två spelare som Bobo Simensen gillade som tränare för Rögle i vintras. Men han svär sig fri i från att ha lockat dem till sin nya klubb, Rögles ärkerival Malmö.

 - Det här har inte med mig att göra. Sportchefen i Malmö, Peter Andersson, ville ha dem, förklarar Bobo Simensen för Sportexpressen.se.


"Jävla skitsnack"

 Redan före kvalseriestarten, 2 mars, kunde Sportexpressen.se avslöja att Malmö jagade Rögles tränare Bobo Simensen. Att han redan då hade skrivit på för Malmö avfärdar han bestämt.

 - Det är ett jävla skitsnack. Jag hade inte skrivit på. Flera andra klubbar var också intresserade, säger han.

 - Tyvärr trodde inte folket i Rögle på det. Men jag vill inte hålla på med pajkastning.

 Efter halva kvalserien och en usel start för Rögle fick Simensen 21 mars sparken av Rögle.

 - De ville ju inte ha kvar mig, då blev det Malmö och där är vi. Vi ska försöka få ett bra lag och Byström är bra back och Wallgren är bra forward.

 På Röglefansens hemsida aia.nu är diskussionen het och det finns en karikatyr på 

 Bobo Simensen som flyttade vidare till Malmö.


"Jag har ryggen fri"

 - Jag har inte kollat på olika sidor vad som sägs. Jag kan inte lägga en massa krut på det där. De får väl hålla på hur mycket som helst. Jag har ryggen fri. Jag gjorde en bra säsong och de ville inte ha mig kvar.

 Rögle har efter säsongen tappat alla sina stora stjärnor utom Kenny Jönsson. Pär Arlbrandt skrev på för Södertälje, duon Mattias Carlsson och Patrik Zackrisson blev under torsdagen klara för Linköping.

 Malmö värvade på fredagen även HV 71:s Jens Svensson, AIK:s Jonathan Sjölund.


Fotnot: Sent på fredagskvällen togs karikatyren bort från hemsidan.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.