Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ringde upp hela laget efter skräckbilderna

Fans på plats i arenan berättar hur de såg när Jay Bouwmeester föll ihop i båset.
Jay BouwmeesterFoto: JACK DEMPSEY / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: MARK J. TERRILL / AP TT NYHETSBYRÅN

Det var under matchen mot Anaheim Ducks i går natt som St Louis Blues veteran Jay Bouwmeester föll ihop i avbytarbåset. 

Bouwmeester drabbades av ett hjärtstillestånd, men enligt St Louis-tränaren ser det trots allt bra ut.

– Det ser väldigt positivt ut, säger Doug Armstrong till The Athletic. 

Matchen mellan Anaheim Ducks och St Louis Blues hade bara pågått i ett par minuter när NHL-veteranen Jay Bouwmeester plötsligt föll ihop i båset.

Lagkamraterna Vince Dunn och Alex Pietrangelo befann sig bredvid Bouwmeester och uppfattade snabbt att allt inte stod rätt till och kallade på lagets läkare, som direkt förde 36-åringen ut till omklädningsrummet. Det stod snabbt klart att han drabbats av hjärtstillestånd. Trots det så har general managern Armstrong hopp.

– Det ser väldigt positivt ut, säger Armstrong. 

Pratade med lagkamraterna

När matchen avbröts så åkte lagkamraten Alex Pietrangelo med Bouwmeesters pappa, som var på matchen, till sjukhuset. Väl där fick de kontakt med honom – och Pietrangelo ringde även upp resten av laget på Facetime, så att de alla fick chansen att prata med Bouwmeester.

– Han var på gott humör med oss – typiskt Jay – så jag tror att det kändes mycket bättre för alla att vi hade möjligheten att prata med honom, säger Pietrangelo enligt The Athletic. 

Bouwmeesters hustru Devon, som vanligtvis brukar följa sin makes matcher, gjorde det inte den här gången. Något som Armstrong beskriver som turligt.

– Som tur var så tittade hon inte på matchen, så jag kunde förklara för henne vad som hade hänt och vad som händer och övertyga henne om att han får den bästa möjliga vården. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.