SVT:s hockeyexpert Mikael Renberg Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅNSVT:s hockeyexpert Mikael Renberg Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
SVT:s hockeyexpert Mikael Renberg Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Linköping besegrade Djurgården Foto: SVTLinköping besegrade Djurgården Foto: SVT
Linköping besegrade Djurgården Foto: SVT

Renbergs utspel: "Jag tycker det är märkligt"

Publicerad

Linköping tog en skön seger mot Djurgården i SDHL.

Under matchen kom Mikael Renberg med ett förslag – han vill ha lättare puckar i damhockeyn.

– Man använder samma puck som för herrarna, det kan jag tycka är lite märkligt, säger Renberg i SVT.

Linköping besegrade de regerande mästarna Djurgården i söndagens hemmamöte i SDHL.

Hemmalaget hade ledningen med 2-0 – men Djurgårdsstjärnan Andrea Dalen reducerade och kvitterade på egen hand för gästerna.

Men LHC-målvakten Florence Schellin blev sedan stor hjälte när hon klev fram i straffläggningen – och räddade extrapoängen.

SVT:s expert Mikael Renberg hyllade Schellin efter matchen – men i sändningen lyftes också en diskussion om kvaliteten på skotten.

– Vi höjer Schelling, men skottmomentet måste bli bättre på damsidan. Vi har sett vad Jennifer Wakefield kan göra i den här ligan, och hennes skott är extremt bra, säger kommentatorn Dusan Umicevic.

Då kom Renberg med ett förslag.

 

LÄS OCKSÅ: Osannolika mötet – SHL-tränarens ord räddade Tonys liv. 

Lizana Wallner svarar Renberg

– Man använder samma puck som för herrarna, det kan jag tycka är lite märkligt. Mitt förslag är att ha en lättare puck, det tycker jag. Titta på friidrotten, damerna har inte samma kula som herrar. I hockeyn har damerna mjukare klubbor, vilket är jättebra. Men hockeyn är densamma.

Den förre hockeystjärnan kände sig också manad att säga:

– En del kommer att uppfatta det som att jag diskriminerar damer, men det gör jag inte. Jag vill att damhockeyn ska utvecklas och det finns någonting att jobba på där.

Den förre landslagsmålvakten Valentina Lizana Wallner svarade på Renbergs förslag på Twitter:

"Håller med om det mesta Renberg säger. Men lättare puck?! Haha lägg av".

OS-hjälten lade även skämtsamt till:

"Tänk på oss skotträdda målvakter..."

https://twitter.com/ValleLizana/status/906861229465112577

LÄS OCKSÅ: SHL mörkar allt – efter skandalintervjun i tv.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag