Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅNFoto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
 Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅNFoto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
 Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Profilens sköna replik: "De tror jag är bonde"

Publicerad

STRÖMSTAD/STOCKHOLM. Dick Axelsson är tillbaka i SHL - och den frispråkiga profilen har redan hamnat i rampljuset.

Efter att ha blivit utvisad i träningsmatchen mot Frölunda pikades han av publiken. 

"Har du gödsel i tårna?" hördes en supporter skrika.

– De skriker att jag är bonde men jag tror inte de förstår att jag är från framsidan Stockholm. Men det är kul med alla åldrar, säger han i C More.

Med spektakulära mål på isen och kontroversiella inlägg på sociala medier har Dick Axelsson blivit en av svensk ishockeys största profiler.

Nu är han tillbaka i svensk ishockey efter en treårig sejour i alplandet, Schweiz. 

Tillbaka i Färjestad ska Axelsson vara en av lagets ledande spelare i återtåget mot toppen av svensk ishockey, och i kväll inleddes årets resa när försäsongens första match kom att spelas i Strömstad.

Där ställdes Axelssons värmlandsgäng mot hans förra lag, Frölunda HC. 

Och i den första perioden kom Axelsson att visa att han är tillbaka. Efter att ha hamnat i bråk med supertalangen Rasmus Dahlin och blivit utvisad för det så ekade "Har du gödsel i tårna?" över Lionshov ishall. 

Flera gånger under matchen hamnade Axelsson i ordväxlingar med Dahlin.

– Jag tänkte när han skulle göra någon snurrfint mot mig på blå. Det tyckte jag var kaxigt, det gör man inte mot mig tycker jag, säger han och fortsätter med att kommentera Frölundas backtalang:

– Det är en otroligt bra spelare, men såna ska man ta ned på jorden. 

Vid en pausintervju med C More kom också Axelsson att kommentera händelsen.

– De skriker att jag är bonde men jag tror inte de förstår att jag är från framsidan Stockholm. Men det är kul med alla åldrar, säger han i C More.

"Stockholm är framsidan för mig"

Efter matchen utvecklar Axelsson sitt svar från C More:

– Jag har ju fått mycket där på Twitter att Göteborg är framsidan hit och dit, när jag lämnade och inte kom tillbaka till dem. Men Stockholm är framsidan för mig.

Du får rätt mycket skit från fans på Twitter? Eller en del gliringar i alla fall?

– Det är en rätt skön jargong, ingen överdrift direkt men jag berör och det är otroligt kul.

Det är väl lite sånt man får räkna med på sociala medier?

– Det är ju så. Syns man och finns då får man ta det också, det kanske låter lite hårt men ger man gliringar får man ta några tillbaka också.

Färjestad vann träningsmatchen med 5-4 efter att Sebastian Erixon avgjort matchen med bara halvminuten kvar.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag