Tre Kronor-stjärnorna Kristian Huselius, Andreas Lilja och Henrik Tallinder slår i från sig anklagelserna om våldtäkt. "Det här är sjukt", säger de i polisförhören.
Tre Kronor-stjärnorna Kristian Huselius, Andreas Lilja och Henrik Tallinder slår i från sig anklagelserna om våldtäkt. "Det här är sjukt", säger de i polisförhören.

Polisen: Spelarna erkände sex i förhör

Publicerad
Uppdaterad
Den 21-åriga kvinnan hävdar att hon blivit våldtagen av landslagstrion.
Övergreppet ska ha skett under en hel natt på spelarnas hotellrum.
Männen vidgår att de varit sexuellt aktiva med kvinnan, säger Torbjörn Meisingseth, stationsbefäl vid krimjouren i Stockholm.
På fredagseftermiddagen la åklagaren Henrik Rasmusson ner förundersökningen.
Tillräckliga uppgifter. Björn Pihlblad var nöjd efter förhören med Kristian Huselius, Andreas Lilja och Henrik Tallinder.
Den unga kvinnan befann sig i går förmiddag på Karolinska universitets-sjukhuset i Huddinge. Där blev hon undersökt av läkare. Vid lunch kallades en radiobil till sjukhuset. – Kvinnan berättade då att hon blivit våldtagen. Det var så vi fick kännedom om saken, säger Kjell Ahlin, stationsbefäl vid krimjouren i Stockholm. Samtidigt hade spelarna Kristian Huselius, Andreas Lilja och Henrik Tallinder förmiddagsvärmning på Globens is inför matchen mot Tjeckien.

Natten till tisdag

Poliserna noterade kvinnans uppgifter och upprättade en anmälan. Den hamnade snart därefter på åklagarens bord. Han fattade snabbt beslutet att spelarna skulle kallas in till förhör. Kvinnans anklagelser var allvarliga. – Kvinnan uppger att hon blivit våldtagen i omgångar mellan 02.27 på onsdagsnatten fram till klockan 11 nästa förmiddag, säger Torbjörn Meisingseth. De tre spelarna hämtades till polishuset klockan halv fyra på eftermiddagen och släpptes klockan halv nio på kvällen. – Åklagaren bedömer att han fått tillräckliga uppgifter av spelarna, säger Björn Pihlblad, Stockholmspolisens presstalesman. Under förhören pressades spelarna att berätta vad som hänt på hotellrummet. Alla medgav att de har haft sex med kvinnan, men förnekade brott. – De säger att kvinnan var med på det som hände, säger Torbjörn Meisingseth. Jouråklagaren Håkan Åberg var den som fattade beslutet att spelarna skulle släppas. Är männen misstänkta för något brott? – Nej, de har bara förhörts upplysningsvis, säger Håkan Åberg.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag