Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polisen kartlägger Olssons sista timmar

Markus Olsson hittades död i söndags.Foto: / MODO
Nu utreder polisen Markus Olssons sista timmar i livet.Foto: Jonas Forsberg / BILDBYRÅN

ÖRNSKÖLDSVIK/STOCKHOLM. Polisen i Örnsköldsvik kartlägger Markus Olssons sista timmar innan tragedin.

En rad vittnen har hörts.

– Det finns inte några brottsmisstankar, säger Kerstin Svedberg, som leder polisens arbete.

Svensk hockey är i sorg. Modos lovande målvakt Markus Olsson har gått bort – 20 år ung.

Men exakt vad som hände är fortfarande oklart.

Markus Olsson lämnade restaurangen Allstar i Örnsköldsvik vid 01-tiden under natten mot lördagen. Från klockan 01.08 är hans telefon avstängd.

Under lördagen och söndagen pågick ett intensivt sökarbete och vid 15.12 hittades Olsson i vattnet.

Han var då avliden.

"Inget tyder på bråk"

Polisen har utrett händelsen under det sista dygnet och såväl ordningsvakter som restauranggäster har lämnat vittnesmål. Ingen har dock sett Markus Olsson efter det att han lämnade Allstar.

– Vi vet bara att han lämnat krogen, efter det är han saknad och sen hittades han i vattnet. Det finns ingenting som tyder på bråk eller något annat. Inga brottsmisstankar, säger Kerstin Svedberg.

– Det är en 20-åring som mist livet i en olyckshändelse. Det är bara så tragiskt.

Öppnat upp arenan

Modo har satt upp en minnesplats för Markus Olsson i foajén på hemmaarenan Fjällräven center. Blommor och tända ljus omringar ett fotografi på den omtyckte målvakten.

– Alla är välkomna att komma hit till arenan i dag för att lämna sina kondoleanser på plats, om man vill lämna en blomma eller tända ett ljus får man göra det. Och om man behöver prata så har vi krishjälp på plats, säger Frank Eriksson som är press- och marknadschef i Modo.

Han fortsätter:

– Alla som kände Markus vet att han var en väldigt bra kille. Det är otroligt många som har uttryckt sin sorg i hockeyvärlden och klubbens tankar går så klart till Markus familj i den här svåra stunden.

 

LÄS ÄVEN: Markus Olssons gamle lärare: "Det var hans dröm"

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.