Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Peter Forsberg gör ny hockeysatsning

Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Peter Forsberg Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Peter Forsberg är tillbaka i hockeyn.

Som investerare och partner i det stora agentnetvärket 4sports hoppas han göra succé med tidigare lagkamraten Claude Lemieux.

– Det ska bli kul att jobba med Claude igen, jag tycker vi gjorde det väldigt bra senast vi jobbade ihop, säger Peter Forsberg i podcasten 31 Toughts: The Podcast

Peter Forsberg har inte jobbat med hockey sedan han 2016 lämnade Modo hockey. Nu är han tillbaka i sporten, på sätt och vis i alla fall. 

Han blir nämligen delägare i det stora agentnätverket 4sports, som tidigare lagkamraten Claude Lemieux har en ledande roll i. En nyhet som blivit stor på andra sidan Atlanten, och bland andra välrenomerade TSN-journalisten Bob McKenzie skriver om det på sociala medier

– Peter Forsberg går in som investerare och kapitalpartner i vårat företag, och jag kunde inte vara gladare. Allt har skett lite bakom kulisserna. Peter flyttade till Schweiz för en tid sedan och fick kontakt med mina partners där, och de började prata om det här projektet, säger Claude Lemieux i podcasten 31 Toughts och fortsätter: 

– Jag vet vad hockey betyder för Peter och vilken tur vi har som får jobba med honom, säger Claude Lemieux.

Peter Forsberg flytta till Schweiz

Det var i somras som Peter Forsberg flyttade till Schweiz, och det är alltså där han fått kontakt med företagets europeiska vd, Daniel Giger. 

– Jag har alltid velat jobba nära hockeyn, eller förresten, ett tag tyckte jag verkligen inte om att tita på hockey. Men ett-två år efter att jag la av så kom suget verkligen tillbaka. Det här är en stor möjlighet för mig. 

”Mycket strul i slutet av karriären”

I podcasten utvecklar ”Foppa” dessutom varför han var så trött på hockeyn:

– Jag var riktigt trött på hockey ett tag efter att jag tvingats sluta. Det var mycket strul i slutet av karriären med skador hit och dit, och då ville jag inte vara så nära det längre. Jag tittade faktiskt mest på annan sport, som fotboll, men efter en tid började jag titta mer och mer igen. Nu gillar jag att titta från sidan, säger han och avslutar:

– I början drömde jag om att vara på isen, och det gick ju inte. Men nu njuter jag av att se alla skickliga spelare från sidan. 

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!