Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Petade sig själv – nu är Grahm tillbaka

Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY

Senast petade hon sig själv. Men till Euro Hockey Tour-slutspelet är Brynäsveteranen Erika Grahm tillbaka i Damkronorna.

Hon får sällskap av två collegespelare.

Euro Hockey Tour-slutspelet avgörs i Tranås och Eksjö om två veckor och är en viktig uppladdning för Sverige inför B-VM i Frankrike i april. Den svenska truppen innehåller många kända namn, men också ett par doldisar.

20-åriga forwarden Felizia Wikner-Zienkiewicz har gjort 13 poäng på 30 matcher för överlägsna serieledaren HV71 den här säsongen. Nu får hon chansen i A-landslaget för första gången. Det får också backen Paula Bergström, 20, som är fostrad i Modo men som den senaste säsongen spelat collegeishockey för Long Island University, där hon i vinter har gjort 15 poäng på 21 matcher.

Från samma serie, NCAA, hämtas också University of Minnesota-Duluth-målvakten Emma Söderberg, även hon från Modo ursprungligen, som kompletterar Luleås Sara Grahn mellan stolparna.

Sverige inleder mot Ryssland

Ett mer bekant namn är Erika Grahm. 28-åringen har spelat över 200 A-landskamper men petade sig själv från Damkronorna i höstas då hon inte tyckte att hon höll måttet. Nu, med 26 poäng på 28 SDHL-matcher den här säsongen, får hon svårt med sådana argument och är given i truppen.

Sverige inleder turneringen mot Ryssland den 5 februari och spelar sin andra gruppspelsmatch mot Tjeckien dagen därpå. De två gruppvinnarna – Finland, Schweiz och Tyskland spelar i den andra gruppen – möts i final, tvåorna spelar match om tredjeplatsen och grupptreorna gör upp om att undvika jumboplaceringen i turneringen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.