Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Petad från laget: ”Han är ett svin”

Foto: MELANIE DUCHENE / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: FRANK FRANKLIN II / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
Foto: RONALD ZAK / AP TT NYHETSBYRÅN

Jakub Vrana har inte levt upp till förväntningarna under VM.

23-åringen är numera både petad och starkt ifrågasatt för sin attityd.

Jakub Vrana är en kontroversiell figur inom tjeckisk hockey. Trots att han är ett landets största stjärnor och var med och ledde Washington Capital till en Stanley Cup-seger 2018, så ifrågasätts han ständigt för sina insatser i landslaget.

Han blev petad i Tjeckiens 5-1-seger i kvartsfinalen mot Tyskland, och den tjeckiska pressen svarade inte med några stora protester. Genom hela VM har Vrana fått motta tuff kritik i hemlandet, bland annat från förre stortränaren, numera tv-experten Marek Sykora.

Vrana petad i VM

Sykora var stenhård mot Vrana efter Tjeckiens knappa 5-4-seger mot Schweiz. 

– Jag är väldigt besviken på Jakub Vrana. Han kämpar inte för pucken, han är osynlig. Några sekunder räckte för att jag skulle inse att han är en diva. Jag vet inte om han har tagit efter någon Washington, men han borde göra sig av med det där illa kvickt, säger Sykora enligt iSport.  

– Han borde inte få vara med i laget. Han kan inte spela så här igen. Jag vet inte, förbundskapten Milos Riha kanske tycker annorlunda än jag, men jag tycker att han borde göra något. 

”Han är ett svin”

Vrana har producerat fem poäng på sju gruppspelsmatcher under mästerskapet i Bratislava. Han fick frågor om Sykoras kritik efter Schweiz-matchen, men valde då att hålla humöret i schack.

– Folk kanske väntar sig att jag ska dra i gång en skandal nu, men jag är en positiv person och jag är inte intresserad att börja veva mot en före detta tränare. Om det är så här herr Sykora ser mig, då gör han det, säger Vrana. 

Men Sykora är inte ensam om att hysa en viss skepsis inför Vrana. I alla fall om man ska  tro hockeyjournalisten Derek O'Brien.

”Jakub Vrana är en nödvändig petning för tjeckerna. En tjeckisk journalist som jag inte ska namnge förklarade varför: 'Han spelar inte bra. Och han är ett svin'”, skriver O'Brien på Twitter. 

Tjeckien möter Kanada i semifinal klockan 19.15 lördag.