Foto: PETER SKAUGVOLD / BILDBYRÅNFoto: PETER SKAUGVOLD / BILDBYRÅN
 Foto: PETER SKAUGVOLD / BILDBYRÅN
Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Pekas ut för att ha beställt överfallet

Publicerad

Petter Lasu Nilsson hamnade i går kväll ånyo i hetluften.

Det efter att mötet mellan Piteå HC och Bodens HF urartat.

Nu kommer uppgifter om att Lasu Nilsson beordrat en spelare i sitt lag att utföra överfallet på Piteås målvakt Joel Vännström.

– Jag trodde knappt att det var sant, vad jag hört och sett, säger en källa till Piteå Tidning. 

För drygt ett år sedan kom Petter Lasu Nilsson att hamna under hårt tryck efter att han verbalt attackerat SHL när Luleå förlorat den avgörande matchen mot Malmö i åttondelsfinalen av SM-slutspelet.

Efter det kom Lasu Nilsson att meddela att han skulle dra sig tillbaka från sin tränarroll och inte återvända till yrket. Men för drygt en månad sen gjorde han ändå comeback som tränare när han hämtades in som hjälptränare i Bodens HF, som spelar i Hockeyettan.

Och bara några matcher in på sin nya tjänst hamnade skandaltränaren direkt i hetluften efter ett bortamöte i Västerås - och i går var det dags igen.

Matchen urartade - målvakten spydde

När Bodens HF åkte till Piteå för att möta topplaget Piteå HC i Allettan Norra så kom det i den andra periodens paus att utspela smärre skandalscener i LF Arena.

Det när Bodens spelare Albin Eklund överfallit Piteås målvakt Joel Vännström bakifrån så till den grad att burväktaren blev liggande på isen, spydde när han tog sig av och sedan fick spendera kvällen på akuten med befarad hjärnskakning. 

Efteråt var Piteås tränare Anders Johansson rejält kritisk mot Petter Lasu Nilssons agerande i båset då denne ska ha visat tecknet för att Vännström förstärkt situationen.

– Det som gör mig mest upprörd är att en av deras ledare gör en "diving-tecken". Jag tycker att det är så respektlöst mot Joel Vännström, man kan inte bedöma i det läget, sa Piteås tränare Anders Johansson då till Kuriren. 

 

LÄS MER: Stora ilskan mot Lasu: "Hör inte hemma i ishockeyn"

 

Nya uppgifter: "Värsta jag har sett"

I dag, mindre än 24 timmar efter skandalscenerna, har nya uppgifter i ärendet kommit.

Det när personer på plats lämnat samma uppgifter om att Petter Lasu Nilsson beordrat sin spelare Albin Eklund att åka ut och attackera målvakten Vännström, något Piteå Tidning var först att rapportera om. 

– Jag är en trogen besökare på hockey och har sett många matcher i mina dar, men det här är det värsta jag sett och upplevt. Ingenting kan heller missförstås, överfallet var ett rent beställningsjobb från Bodens tränare Petter Lasu Nilsson och utfört av en av hans egna spelare, säger en källa till Piteå Tidning.

SportExpressen har sökt Petter Lasu Nilsson utan framgång - och tränaren har avböjt all kontakt med media under säsongen. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag