Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Pekas ut för att ha beställt överfallet

Foto: PETER SKAUGVOLD / BILDBYRÅN
Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Petter Lasu Nilsson hamnade i går kväll ånyo i hetluften.

Det efter att mötet mellan Piteå HC och Bodens HF urartat.

Nu kommer uppgifter om att Lasu Nilsson beordrat en spelare i sitt lag att utföra överfallet på Piteås målvakt Joel Vännström.

– Jag trodde knappt att det var sant, vad jag hört och sett, säger en källa till Piteå Tidning. 

För drygt ett år sedan kom Petter Lasu Nilsson att hamna under hårt tryck efter att han verbalt attackerat SHL när Luleå förlorat den avgörande matchen mot Malmö i åttondelsfinalen av SM-slutspelet.

Efter det kom Lasu Nilsson att meddela att han skulle dra sig tillbaka från sin tränarroll och inte återvända till yrket. Men för drygt en månad sen gjorde han ändå comeback som tränare när han hämtades in som hjälptränare i Bodens HF, som spelar i Hockeyettan.

Och bara några matcher in på sin nya tjänst hamnade skandaltränaren direkt i hetluften efter ett bortamöte i Västerås - och i går var det dags igen.

Matchen urartade - målvakten spydde

När Bodens HF åkte till Piteå för att möta topplaget Piteå HC i Allettan Norra så kom det i den andra periodens paus att utspela smärre skandalscener i LF Arena.

Det när Bodens spelare Albin Eklund överfallit Piteås målvakt Joel Vännström bakifrån så till den grad att burväktaren blev liggande på isen, spydde när han tog sig av och sedan fick spendera kvällen på akuten med befarad hjärnskakning. 

Efteråt var Piteås tränare Anders Johansson rejält kritisk mot Petter Lasu Nilssons agerande i båset då denne ska ha visat tecknet för att Vännström förstärkt situationen.

– Det som gör mig mest upprörd är att en av deras ledare gör en "diving-tecken". Jag tycker att det är så respektlöst mot Joel Vännström, man kan inte bedöma i det läget, sa Piteås tränare Anders Johansson då till Kuriren. 

 

LÄS MER: Stora ilskan mot Lasu: "Hör inte hemma i ishockeyn"

 

Nya uppgifter: "Värsta jag har sett"

I dag, mindre än 24 timmar efter skandalscenerna, har nya uppgifter i ärendet kommit.

Det när personer på plats lämnat samma uppgifter om att Petter Lasu Nilsson beordrat sin spelare Albin Eklund att åka ut och attackera målvakten Vännström, något Piteå Tidning var först att rapportera om. 

– Jag är en trogen besökare på hockey och har sett många matcher i mina dar, men det här är det värsta jag sett och upplevt. Ingenting kan heller missförstås, överfallet var ett rent beställningsjobb från Bodens tränare Petter Lasu Nilsson och utfört av en av hans egna spelare, säger en källa till Piteå Tidning.

SportExpressen har sökt Petter Lasu Nilsson utan framgång - och tränaren har avböjt all kontakt med media under säsongen. 

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!