Pastrnak och Heiskanen klara för spel i hockey-VM

David Pastrnak.
Foto: USA TODAY NETWORK / WINSLOW TOWNSON-USA TODAY SPORTS SIPA USA
Miro Heiskanen.
Foto: USA TODAY NETWORK / SERGEI BELSKI-USA TODAY SPORTS/S SIPA USA

Bostons storstjärna David Pastrnak är klar för hockey-VM.

Inför avresan berättar han om det svåra året efter att han och hans flickvän förlorade sin nyfödda son i juli 2021. 

– Jag önskar inte att någon ska behöva drabbas av det här i sitt liv, säger han Pastrnak med en tår i ena ögat. 

NHL-säsongen tog slut redan i första rundan av Stanley Cup-slutspelet för Boston Bruins. Laget, med bland annat svenske backen Hampus Lindholm i uppställningen, föll i den sjunde och direkt avgörande matchen mot Carolina Hurricanes.

Nu står det klart Bruins storstjärna David Pastrnak förlänger säsongen och spelar VM för Tjeckien. 25-årige Pastrnak gjorde 77 poäng på 72 grundseriematcher för Boston den här säsongen.

Inför avresan berättar Pastrnak om det svåra år han och hans flickvän har gått igenom. Förra sommaren förlorade paret sin nyfödda son, som avled bara sju dagar gammal.

– Det har varit ett tufft år för mig. Jag vill vända blad så snabbt som möjligt, men det är bättre nu än vad det var för ett par månader sedan. Det är tufft men jag är glad över att det känns bättre nu, säger han.

Pastrnak förklarar att han kände att hans motivation för ishockeyn gick ner under säsongen. Nu mår han och flickvännen bättre.

– Jag önskar inte att någon ska behöva drabbas av det här i sitt liv, men förhoppningsvis har vi bättre tider framför oss, säger han. 

Utöver Pastrnak får Tjeckien dessutom även förstärkning av Torontos David Kämpf i VM. 

Finlands drömförstärkning i VM

Men det är inte bara Tjeckien som får en klassförstärkning till sitt VM-lag. Värdnationen Finland förstärks av Dallas Stars backstjärna Miro Heiskanen.

22-åringen ansluter till laget på torsdag, och missar därmed Finlands match mot Sverige på onsdagskvällen. 

– Det är en förstärkning i världsklass, säger finska landslagets general manager Jere Lehtinen. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.