Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Oväntat besked – från Leksands storsponsor

Leksand efter direktkvalet mot Mora.Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Mora IK firar avancemanget till SHL.Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

Leksand, med storsponsorn Ejendals i ryggen, åkte ur SHL efter kvaldramatik mot Mora tidigare i våras.

Nu meddelar Ejendals att man framöver även kommer sponsra - just det - Mora.

"Det här känns faktiskt helt sjukt", skriver Martin Jönslars, ordförande i Leksands supporterklubb Superstars, på Twitter.

Under måndagsförmiddagen hade P-O Ejendal, grundare av företaget Ejendals, presskonferens för att tillkännage en stor sportslig nyhet.

Efter ett sedvanligt välkomnande kom så beskedet om anledningen till presskonferensen: Ejendals kommer ge sig in som sponsor i en ny klubb.

Nämligen Mora.

Byter namn på arenan

Lokalkonkurrenten, som alltså slog ut Leksand och tog deras SHL-plats så sent som för ett par månader sedan, kommer även att få byta namn till arenan. Från Smidjegrav Arena, till Jalas Arena.

– Det här är en rent kommersiell satsning, och den kommer inte påverka vårt goda samarbete med Leksand, säger P-O Ejendal under presskonferensen enligt DT.

"Absolut inte något mot Leksand"

Han menar vidare att det inte är någon pik mot Leksand på något vis, och att samarbetet parterna emellan kommer att fortsätta:

– Absolut inte. På inga vis. Kan ju finnas några olyckliga själar som tror det, men glöm det. Vi har alltid haft ett bra samarbete med Leksand och kommer även ha det i fortsättningen.

"Ejendal ger ett fett finger"

Men denna förklaring köps inte alls från delar av Leksands läger. Martin Jönslars är ordförande i supporterklubben Superstars, och skriver på Twitter:

"Det här känns faktiskt helt sjukt. Jag kan inte köpa resonemanget någonstans. Hyfsad parodi också att Mora IKs förmodligen största sponsor nu sitter och säger att han hoppas att de åker ur."

När SportExpressen når Jönslars vill han emellertid inte utveckla resonemanget vidare:

– Det Ejendals gör med sitt företag och sina pengar får vara upp till honom.

Även krönikören Markus Bäckström på DT menar att det här är tveksamt agerande gentemot Leksand:

"P-O Ejendal ger ett fett finger till Leksands IF", skriver han.

https://twitter.com/Mora_IK/status/881800729433976832

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.