Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Omöjligt att uppskatta – det är inte ens hockey”

Foto: DAVID W CERNY / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: CHRISTIAN BRUNA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Det råder fortsatt bitterhet bland ryssarna efter uttåget mot Finland i VM-semifinalen. 

Sport-Express krönikör Igor Jeronko menar att finländarna inte förtjänar sin finalplats sett till deras spel. 

”Det är omöjligt att uppskatta det finska spelet, det är inte ens hockey”, skriver han. 

Trots segern mot Tre Kronor i kvartsfinalen var förhoppningarna på det finländska VM-laget blygsamma när de ställdes mot stjärnspäckade Ryssland i semifinalen. 

Men finländarna tog sig an matchen mot Ryssland på samma sätt som de gjorde mot Sverige och kvävde sina motståndares kreativitet. 

Dessutom var de effektiva. Marko Anttila höll sig påpassligt framme och tryckte in matchens enda mål som innebär att Finland i kväll spelar final mot Kanada.

Ryska kritiken: ”Finland spelar inte ens hockey”

Efter lördagens match rådde det bitterhet bland ryssarna. Mikhail Sergachev sa till Sport-Express att finländarnas mål var ”ren tur”. Sport-Express krönikör Igor Jeronko är inne på samma spår. 

I en lång krönika går han till attack mot såväl domarna som det finska spelet. 

”Jalonens plan var nästintill perfekt. Han gjorde mittzonen till ett träsk där han tvingade ryssarna till misstag, när de inte gjorde det storspelade Kevin Lankinen i deras mål. Dessutom satte han sina spelare på att provocera de ryska spelarna. Domarna hade en väldigt dålig match och när du tillåter spelarna att förstöra offensiv hockey är det skadligt mot sporten”, skriver han. 

Jalonens svar på ryska kritiken

Jeronko fortsätter med att skriva att Finlands spel inte är värdigt en finalplats då ”det inte ens är hockey, det var bara stenhårt jobb” innan han avslutar med att faktiskt hylla Finland för att de orkade slita som de gjorde. 

Den finländska förbundskaptenen Jukka Jalonen tar lätt på kritiken. 

- Jag tror inte att alla ryssar tänker så. Alla som förstår hockey vet att gårdagens seger var en följd av att vi gjorde en väldigt bra hockeymatch. Man vinner inte mot Ryssland genom att spela dåligt, säger han till Iltalehti

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.