Foto: JOEL MARKLUNDFoto: JOEL MARKLUND
 Foto: JOEL MARKLUND
Foto: JOEL MARKLUNDFoto: JOEL MARKLUND
 Foto: JOEL MARKLUND
Foto: BEAUTIFUL SPORTS/ANDREAS DICKFoto: BEAUTIFUL SPORTS/ANDREAS DICK
 Foto: BEAUTIFUL SPORTS/ANDREAS DICK

Omark: "Jag har alltid hatat Finland"

Publicerad

KÖLN/STOCKHOLM. Rivalmötet mot Finland är speciellt för de flesta svenska landslagsspelare. 

Men för Linus Omark, från Övertorneå, är det extra speciellt. 

– Jag har alltid hatat Finland, säger han. 

Efter att Tre Kronor besegrat Schweiz med 3-1 på torsdagskvällen stod det klart att det väntade ett kittlande rivalmöte i semifinalen, Finland. Finländarna hade, efter en tungt start på mästerskapet, tidigare under torsdagen slagit ut succélaget USA. 

Mötena mellan Sverige och Finland är alltid extra heta och speciella, men för Linus Omark, född i Övertorneå vid den finländska gränsen så är matchen extra laddad. 

– Det är kul. Det är grannlandet nummer ett för mig eftersom jag är uppvuxen precis vid den finska gränsen. Jag har alltid hatat Finland, säger han. 

Hur visar det sig ute på isen? 

– Det är inget man tänker på under själva matchen. Men jag har alltid haft ett speciellt band till Finland eftersom jag är född vid den finska gränsen, har spelat i Jokerit och känner många i Finland. Det gör det extra kul att vinna mot dem. 

Oklart om Omark får spela

Under fredagen har den svenska truppen åkt tåg från Paris, där de spelade på fredagen, till Köln där de ställs mot Finland på lördagkväll. Så än så länge har laget inte gått genom någon taktiska direktiv inför rivalmötet. 

– Vi tar allt i morgon skulle jag tro. Vi har möte då, så får vi se. 

Något annat Omark får vänta på är att se om det blir någon speltid för honom mot nemesisen Finland. Omark har nämligen varit utanför laget en hel del under VM, men på sociala medier är det många som vill se honom ta Carl Söderbergs plats. 

– Det är två dagar kvar på säsongen, så det är bara att köra på. Jag hoppas få spela, men man vet aldrig. Jag ska bara jobba hårt på träningen sen får man se. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag