Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Omark: "Jag har alltid hatat Finland"

Foto: JOEL MARKLUND
Foto: JOEL MARKLUND
Foto: BEAUTIFUL SPORTS/ANDREAS DICK

KÖLN/STOCKHOLM. Rivalmötet mot Finland är speciellt för de flesta svenska landslagsspelare. 

Men för Linus Omark, från Övertorneå, är det extra speciellt. 

– Jag har alltid hatat Finland, säger han. 

Efter att Tre Kronor besegrat Schweiz med 3-1 på torsdagskvällen stod det klart att det väntade ett kittlande rivalmöte i semifinalen, Finland. Finländarna hade, efter en tungt start på mästerskapet, tidigare under torsdagen slagit ut succélaget USA. 

Mötena mellan Sverige och Finland är alltid extra heta och speciella, men för Linus Omark, född i Övertorneå vid den finländska gränsen så är matchen extra laddad. 

– Det är kul. Det är grannlandet nummer ett för mig eftersom jag är uppvuxen precis vid den finska gränsen. Jag har alltid hatat Finland, säger han. 

Hur visar det sig ute på isen? 

– Det är inget man tänker på under själva matchen. Men jag har alltid haft ett speciellt band till Finland eftersom jag är född vid den finska gränsen, har spelat i Jokerit och känner många i Finland. Det gör det extra kul att vinna mot dem. 

Oklart om Omark får spela

Under fredagen har den svenska truppen åkt tåg från Paris, där de spelade på fredagen, till Köln där de ställs mot Finland på lördagkväll. Så än så länge har laget inte gått genom någon taktiska direktiv inför rivalmötet. 

– Vi tar allt i morgon skulle jag tro. Vi har möte då, så får vi se. 

Något annat Omark får vänta på är att se om det blir någon speltid för honom mot nemesisen Finland. Omark har nämligen varit utanför laget en hel del under VM, men på sociala medier är det många som vill se honom ta Carl Söderbergs plats. 

– Det är två dagar kvar på säsongen, så det är bara att köra på. Jag hoppas få spela, men man vet aldrig. Jag ska bara jobba hårt på träningen sen får man se. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.