Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Olustigt – har aldrig varit med om något liknande”

Fredrik Claesson.
Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN
Gabriel Landeskog, Fredrik Claesson, Erik Karlsson och Johnny Oduya.
Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN

Förra säsongen missade Ottawa Senators slutspel och laget skakades av ett bråk mellan Erik Karlssons hustru Melinda och Monika Caryk, fästmö till Karlssons dåvarande lagkamrat Mike Hoffman.

– Det är klart att det berörde alla i laget. Det var väldigt olustigt, berättar Fredrik Claesson, som bytt Ottawa till New York Rangers inför kommande säsong.

Det var i slutet av fjolåret som NHL-laget Ottawa Senators skakades av ett uppmärksammat bråk. Melinda Karlsson, hustru till den svenske NHL-stjärnan Erik Karlsson, anmälde då Monika Caryk – fästmö till Karlssons lagkamrat Mike Hoffman - för trakasserier.

Enligt paret Karlsson ska Caryk ha utsatt dem för över 1000 kommentarer på sociala medier, bland annat efter att familjen Karlsson drabbades av en stor sorg då deras nyfödde son Axel avled. Enligt Ottawa Citizen ska Caryk då ha skrivit på Erik Karlssons Instagram: "Jag lider med babyn som inte fick en chans eftersom Melinda tog smärtstillande varje dag".

”Det är klart att det påverkade spelarna i laget”

Monika och Mike Hoffman har nekat till alla anklagelser. Hoffman har sedan dess tvingats lämna Ottawa Senators.

En annan före detta Ottawaspelare är svenske backen Fredrik Claesson, som under sommaren skrivit på för New York Rangers

Hur upplevde ni i laget all turbulens runtomkring?

– Det var en väldigt konstig säsong. Jag har aldrig varit med om något liknande. Det är klart att det där bråket var väldigt speciellt. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga, men det är klart att det påverkade spelarna. Jag hoppas att det där kan redas ut på bästa sätt, säger Fredrik Claesson.

Annars började säsongen bra och i oktober vann laget två NHL-matcher mot Colorado Avalanche i Globen.

Fredrik Claesson:

– Spelmässigt började vi bra och vann två matcher i Stockholm, men sen kom vi hem och förlorade elva matcher i rad, tror jag det var. Det var mycket som hände...

”Alla spelare i ligan vill spela i New York...”

Efter säsongen hade Claesson möjlighet att byta lag och valde att flytta till New York.

Varför ville du till Rangers?

– Jag tror alla i spelare i ligan vill spela i New York någon gång. Jag har varit där många gånger, men det blir annorlunda att bo där, jag är sjukt taggad. Laget känns spännande med ny tränare och flera nya spelare, så alla börjar på noll på träningslägret, det är bra för mig. Sedan är det flera svenskar där och jag och Mika Zibanejad har spelat ihop i Djurgården.

Vad är det mer med Rangers som lockar?

– Bara grejen att spela i Madison Square Garden, det är en sjukt cool känsla att spel match där, det är som att spela på en stor teater. Så att ha det som hemmaplan. Det känns väldigt kul.

Återstår att se vad som händer med Claessons före detta lagkompis Erik Karlsson.

Trots alla rykten om en flytt tillhör han fortfarande Ottawa.

Men spekulationerna pågår och alla undrar om Senators kommer byta bort sin lagkapten.

Vad tror du - spelar Karlsson i Ottawa i vinter?

– Det är så mycket rykten. Jag vet inte. Min gissning är att han försvinner därifrån, men jag hoppas att han blir kvar. Han är lagkapten och han trivs i Ottawa.  

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.